Ahogyan arról a Kékvillogó is beszámolt nyoma veszett egy magyar férfinak a Grand Canyon-ban. A család már július 29-e óta kereste az eltűnt hozzátartozót, akinek a holttestét végül augusztus 25-én találták meg, a kutatás közben pedig egy másik eltűnt férfi földi maradványaira is rábukkantak.

Július végén jelentették az eltűnését

Mint megírtuk a 45 éves férfi eltűnését még július 29-én jelentették a családtagok a Las Vegas-i rendőrségnek, ám azóta sem került elő. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Autóval ment kirándulni

Az Infostart az eset kapcsán azt írja, hogy a férfi a The Mirage nevű szállodában lakott Las Vegasban, és onnan autóval ment kirándulni az arizonai Grand Canyonhoz.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megtalálták a kocsit

Miután a család jelentette az eltűnését, az autóját augusztus 9-én megtalálták a Déli-perem egyik látogatóközpontjánál, benne személyes holmijával.

Egyedül utazhatott

A hatóságok úgy gondolják, hogy a férfi július 19-én érkezett a kanyon Déli-peremére. Úgy vélik, egyedül utazott. A férfit sokáig keresték, végül a holttestét augusztus 25-én, 131 méterrel a szurdok széle alatti Yavapai Pointnál. Kutatás közben váratlanul egy 6 éve eltűnt turista holttestét is megtalálták a Grand Canyonban – írja az MTI.

Egy másik holttestet is találtak

Az 56 éves amerikai turistára légi keresés közben bukkantak rá, az azonosítást követően pedig kiderült, hogy a New York-i Scott Walsh földi maradványait találták meg.

2015-ben tűnt el

A férfi ruházata már szinte teljesen beleolvadt a környezetbe, a holttest pedig úgy terült el a földön, hogy gyakorlatilag észrevehetetlen volt. A szerencsétlenül járt férfit utoljára 2015-ben egy buszról látták leszállni a nemzeti parkban, ám a parknak nem is jelentették az eltűnését. A brooklyni férfit, akinek utolsó ismert lakhelye Ecuadorban volt, a hátizsákjában és a dzsekijében talált dokumentumok alapján azonosították.

Az esésbe halt bele

Mint megállapították, a férfi az esésbe halt bele, de azt még vizsgálják, miért zuhanhatott a mélybe. Mint az arizonai nemzeti park szóvivője, Joelle Baird az AP-nek elmondta, hébe-hóba előfordul, hogy egy eltűntet keresve másvalakit is megtalálnak a 4931 négyzetkilométeres területen, de nagyon ritka, hogy véletlenül bukkanjanak eltűntek maradványaira.

Nem egyedi eset

Megesik, hogy rutinszerű edzést tartó parkőrök találnak rá hónapokkal vagy évekkel korábban eltűnt emberekre, olykor a Colorado-folyón tutajozó, csónakázó turisták veszik észre őket. 2017 decemberében tutajos kirándulók találták meg egy fél évvel korábban eltűnt kaliforniai férfi maradványait.

Repülőgép roncsot is találtak már

2015-ben régi bányászfelszereléseket kereső tutajosok bukkantak egy kis repülőgép roncsára és körülötte szétszóródott emberi csontokra. A nyomozók azt már addig is sejtették, hogy a kanyonban zuhanhatott le 2011 márciusában házilagos készítésű kisrepülőjével az arizonai Joseph Randolph, aki szándékosan vezethette gépét a sziklának, de a becsapódás helyét mindaddig nem ismerték, amíg a túrázók meg nem találták. A Grand Canyon Nemzeti Parkban jelenleg nyolc olyan embert keresnek, aki a parkban tűnt el, vagy ott látták utoljára az elmúlt 10 évben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Grand Canyon – Forrás: Pexels