Kigyulladt több épület egy hódmezővásárhelyi állattartó telepen csütörtök délután, estére a nagy erőkkel helyszínre érkező tűzoltók megakadályozták a lángok továbbterjedését, majd eloltották a tüzet – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Istálló és húsfeldolgozó gyulladt ki

Molnár Krisztina elmondta, Hódmezővásárhelyen, az Aranyág kertben kigyulladt egy ezerkétszáz és egy hétszáz négyzetméteres istálló, valamint egy százhetven négyzetméteres húsfeldolgozó. Az épületben kétszáz sertést neveltek, melyek közül mintegy negyvenet sikerült kihajtani a szabadba. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Gázpalackot vittek ki

A tűzoltóság hét gázpalackot vittek ki az épületekből és visszahűtötték az egyik istálló melletti gáztartályt. Estére körülhatárolták a tüzet, megmentettek a lángoktól egy tejházat, egy gabonatárolót, egy szénatárolót és egy istállót.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Óriási az anyagi kár

A promenad24.hu-nak Molnár Krisztina elmondta, 8 város mintegy 50 tűzoltója kezdte meg az oltást vagy vett részt a mentésben. „A telephelyen istállóiban mintegy 270 sertést tartottak, közül csak 30 maradt életben. A tűzoltók több mint 30 szarvasmarhát is kimenekítettek a lángokból, valamint megakadályozták, hogy a tűz további épületekre is átterjedjen. Az anyagi kár ennek ellenére óriási, a mentési munkálatok 20 óra előtt még zajlottak.

Felvétel a helyszínről:

Fotó: promenad24.hu olvasói fotó

Közben eloltották a lángokat

A hódmezővásárhelyi, az orosházi, a szentesi, a makói, a szegedi, a csongrádi, a mezőkovácsházi és a békéscsabai hivatásos egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett eloltották a lángokat Hódmezővásárhelyen, az Aranyág kertben, ahol egy ezerkétszáz és egy hétszáz négyzetméteres istálló, valamint egy százhetven négyzetméteres húsfeldolgozó égett. További fotók itt érhetők el.

Dunavarsányban autóbuszok égtek

Ahogyan azt a Kékvillogó is megírta több busz égett teljes terjedelmében szerda hajnalban Dunavarsányban, egy Neumann János úti telephelyen.Sikerült eloltani a lángokat

A tűzesethez a fővárosi és a szigetszentmiklósi hivatásos, valamint a délegyházai önkéntes tűzoltók vonultak ki, akik négy vízsugárral előbb megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd eloltották a lángokat.

Kiégett buszok sorjában

MTI/Mihádák Zoltán

Rendőrségi busz is érintett

A Bors úgy tudja, hogy egy buszjavító garázs égett, ahol 8-10 busz gyulladt ki, köztük egy rendőrségi is, de az csak éppen hogy megpörkölődött.

Másutt is volt dolguk a tűzoltóknak

Teljes terjedelmében égett egy száz négyzetméteres családi ház tetőszerkezete Ballószögön, az V. körzet tanyán. A tüzet a kecskeméti hivatásos és a ballószögi önkéntes tűzoltók eloltották. Az eset következtében a tetőszerkezet megsemmisült, a födém több helyen beszakadt.

Mesterlövész is kellett

Egy százötven négyzetméteres műhely égett Csebényben, a Fő utcán. A tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését. A tűzoltás során az épületből több gázpalackot kihoztak, ártalmatlanításukhoz mesterlövészek segítségét kérték. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: promenad24.hu olvasói fotó