Amikor a géllakk eltávolítására kerül a sor, akkor a legtöbbünk hajlamos elbizonytalanodni azzal kapcsolatban, hogy mégis hogyan is vigye véghez ezt anélkül, hogy károsítaná a körmeit. De maga a folyamat egyáltalán nem túl bonyolult, néhány egyszerű lépés betartásával elérhető a kívánt végeredmény.

Előkészítő lépések

Mielőtt bárminek is nekilátnánk, mindenképpen az legyen az első dolgunk, hogy leellenőrizzük, minden szükséges eszköz és anyag kéznél van-e. Kelleni fog majd körömelő, fólia vagy körömfolpack, néhány vattapamacs, egy kis tálka, illetve egy géllakk leoldó folyadék a Nail4U kínálatából.

Ezt követően nyomkodjuk vissza a géllakkozott körmök körül lévő bőrt bőrfeltolóval! Ennek köszönhetően ugyanis megfelelően elő tudjuk készíteni a körömlemezt, ráadásul még a sérüléseket is megakadályozhatjuk.

Aztán vágjuk fel a vattapamacsot kis négyzetekre, és áztassuk be az acetontartalmú leoldó folyadékba őket! Fontos, hogy kellően vastagok legyenek ahhoz, hogy ne ázzanak át, de elég kicsik ahhoz, hogy elférjenek a körmökön.

Végül pedig tekercseljük körül mindegyik körmöt egy darab körömfolpackkal vagy fóliával, és hagyjuk hatni legalább 10-15 percig, amely idő alatt a géllakk az acetontól sokkal lágyabbá válik, és könnyebben eltávolítható lesz majd!

A lakk eltávolítása

A 15 perc eltelte után következhet a lakk eltávolítása, amelynek legfőbb lépései a körömfolpack vagy fólia, illetve vattapamacs óvatosan történő leszedése. Az utóbbival már elvileg könnyen leválik a körmökről a lakk, de ha mégsem, akkor semmiképpen se próbáljuk erőltetni vagy letörni!

Helyette inkább tegyük rá még néhány percig az acetonos lemosóba helyezett vattapamacsot a körmökre, majd finoman dörzsöljük át őket körkörös mozdulatokkal, hogy eltávolítsuk az összes maradékot!

A megfelelő körömápolás is fontos

A géllakk eltávolítását követően nem szabad megfeledkeznünk a megfelelő körömápolásról sem. Ez magában foglalja a kéz szappannal és vízzel történő alapos megtiszítását, illetve egy tápláló kézkrémmel vagy körömápoló olajjal való hidratálását. Az utóbbit a fentebb már érintőlegesen említett webáruház kínálatában is meg tudjuk vásárolni.

Továbbá fontos, hogy időnként géllakk nélkül pihentessük a körmeinket, mivel a rendszeres használata és eltávolítása károsíthatja őket. Adjunk nekik időt a regenerálódásra és az erősödésre!

Szakemberhez is fordulhatunk

Dióhéjban elmondható, hogy az otthoni géllakk eltávolítása időigényes lehet, de ha követjük a fent említett lépéseket, akkor a körmök károsítása és megsértése nélkül vihető végbe.

De ha még a leírtak elolvasása után is bizonytalannak éreznénk magunkat, akkor jobban tesszük, ha inkább egy szépségszalonban dolgozó szakemberhez fordulunk, aki profi módon eltávolítja majd a géllakkunkat.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a nail4u.hu oldalt működtető cég. Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják olvasóink a Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.