Megint egy forgalommal szemben haladó autós veszélyeztette a körülötte autózókat, az életveszélyes manőver ezúttal a 87-es főúton történt, a szabálytalanul közlekedő sofőr balesetet is okozott Szombathely közelében.

Elvesztette az uralmát a kocsi felett

Az esetről a 112press.hu számolt be, mint írják, A 87-es főúton történt súlyos kimenetelű közlekedési baleset szombaton délelőtt, amikor egy Fiatot vezető férfi eltévesztette az M86-os felhajtóját és szembe hajtott a forgalommal. Egyébként másfél éve ugyanitt történt hasonló, sérüléses baleset. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Átlépte a záróvonalat

A portál az eset kapcsán azt írja, hogy a Győr felé tartó autó az Ipari út kereszteződése után átlépte a záróvonalat, majd az M86-os felől érkezők sávjában haladt, szemben a forgalommal, kis idő múlva pedig egy autóval ütközött össze. A szabályosan közlekedő sofőr megpróbált kitérni az érkező jármű elől, ám autója lesodródott az útról és a töltés alján, egy fa tövében állt meg.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ezt is olvasd el!

A vétlen sofőr súlyosan megsérült

A forgalommal szemben közlekedő férfi könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet, a vétlen sofőrt azonban súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Fotó a helyszínről

Fotó: 112press.hu

Hasonló baleset történt 2019. áprilisában

A lap arra is emlékezetet, hogy két hete született ítélet egy 2019. áprilisi baleset ügyében, ami ugyanitt történt, ráadásul hasonló körülmények között. Akkor egy román sofőr a 87-es számú főúton -ahol a 87-es számú főút és az M86-os számú út csomópontja került kialakításra – nem követte Mercedes kisbuszával az út vonalvezetését, hanem a „Kötelező haladási irány” jelzőtábla utasítása ellenére a záróvonalon és a forgalom elől elzárt területen áthajtva áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött egy Lancia személygépkocsival.

Ez is érdekelhet:

Eltiltották a járművezetéstől

A baleset következtében a vétlen többszörös sérüléseket, többek között nyolc napon túl gyógyuló – 60 nap tényleges gyógytartamú – súlyos testi sérülést, szegycsonttörést szenvedett. A vádlottat távollétében 375. 000 forint pénzbüntetésre és 1 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte a Szombathelyi Járásbíróság. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: 112press.hu