A szexuális együttlétek minden esetben vágyakról és érzékiségről szólnak, arról, hogy a test és a lélek összekapcsolódik egymással. Bár ez is inkább akkor, ha a partneri bizalom megvan, hiszen enélkül esélytelen boldog párkapcsolatban élni valakivel. Viszont gyakran előfordul, hogy az aktus az egyik fél számára túlzottan fájdalmas, amit nem egyszerű elfogadni és megélni. Főleg akkor, ha tényleg szeretjük a másikat. 

A fájdalmas együttlét jelenthet dyspareuniát, amit ma már tudnak kezelni. Ebben a cikkben erről írunk részletesebben. 

Az intimitás fontossága

Mindegy, hogy a Szeresdmagad.hu erotikus kellékeivel okozunk örömet a másik számára, vagy tényleg kapcsolódunk a másikhoz, az intimitás mindegyik esetben fontos. Egy vibrátor lehet ugyanolyan izgalmas és érzéki, mint a valódi szex. Viszont szükség van hozzá vágyra, bizalomra, megértésre és még lehetne sorolni, hogy mennyi minden kell egy intim együttléthez. 

Sajnos előfordulnak olyan esetek, amikor az aktus fájdalmas, amit megelőzni nem lehet, átélni viszont nagyon rossz érzés. Vannak azonban megoldások a dyspareuniára, tehát a szex közben és az az után fellépő fájdalom enyhítésére. 

A dyspareunia jelentése

A dyspareunia egy aktus közben jelentkező, sokszor igen erős fizikai fájdalommal járó, nemtől és kortól függetlenül bárkit érintő betegség. Mind a hölgyek, mind az urak szenvedhetnek benne, sokszor pedig sajnos pszichés problémákat is okozhat. Ilyenkor nem segít semmilyen szexuális segédeszköz, maszturbátor vagy vibrátor, a betegség minden esetben jelen van. Bár általánosságban a nőknél jelentkezik gyakrabban, legalábbis ők mennek vele inkább szakorvoshoz. 

Ilyenkor a medence területén található izmokban jelenik meg a fájdalom, esetleg konkrétan a nemi szervek környékén. Égő és lüktető érzés, ami sokszor tartósan fennmarad, még a szex után is. Mivel csak lassan múlik el, így a szenvedő személy gyakran inkább lemond az aktusról és az együttlétekről, így úgy érzi, nagyobb biztonságban van. Mivel ez nem átmeneti, hatással lehet az életre, az egész párkapcsolatra. Mivel nem akarják folyamatosan újra és újra átélni az egészet, attól tartanak, hogy nem tudják elviselni a fájdalmat. 

Megoldási lehetőségek

Vannak esetek, amikor a betegség csak mentális kimerültségen alapszik, esetleg valamilyen változás történik az élethelyzetben. Fontos átgondolni ilyenkor, hogyan lehet ezt átvészelni, ezt megoldani, hogyan tartható fenn az intimitás a következő időszakban. Ilyenkor persze megoldást jelenthetnek a szexuális segédeszközök, amelyek sokszor húzták már ki a párokat a gödörből. Hiszen itt nem az a megoldás, hogy nemet mondunk a párunknak, vagy megvárjuk, amíg az elménk átveszi az irányítást, hiszen így elmúlhat a vágy. Jöhet még egy kis romantika, egy forró fürdő, esetleg egy kellemes intim masszázs, hiszen ezek mind ellazítják a betegségben szenvedő felet.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.