Egy 26 éves férfi épp két vagont kapcsolt össze, amikor elindult a mozdony, ő pedig a jármű kerekei alá szorult, és 50 méteren keresztül vonszolta őt a szerelvény. A vonat levágta a családapa lábát, aki azóta is altatásban van a kórházban, mert folyamatos operációkra szorul.

Felhívta a feleségét

A férfi sérülései rendkívül súlyosok, nem biztos, hogy túléli a horrorbalesetet. Az eset után rögtön a feleségét hívta fel, akinek elmondta, hogy nincs lába.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Gondatlanság az ok

„Csak azt kiabálta, hogy nincs lába, így hogy fog eltartani minket. A munkatársak gondatlanságából történt ez a baleset. Nem figyeltek oda, hogy ő még ott tartózkodik a két vagon közt, a mozdonyvezetőnek pedig szóltak, hogy indítsa el a vonatot” – mondta a könnyeivel küszködve a férfi felesége – írja a Blikk.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Így történt a baleset

Péter csütörtökön munkába tartott a záhonyi telephelyre, ahol vonatbiztosítóként dolgozott. Két vagont kapcsolt össze, ám a szerelvény idő előtt elindult. A férfit mintegy 50 méteren keresztül vonszolta a jármű, amelynek a kerekei közé szorult, így nem tudott kiszabadulni. A helyszínre kiérkező mentősök életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Durva sérülések

„A baleset következtében a 26 éves férfi fej-, mellkas- és medencesérülést szenvedett. Továbbá a vonat amputálta az alsó végtagját, ezért a mentők infúziót kötöttek be, fájdalom-, illetve vérzéscsillapítást követően azonnal a baleseti sebészetre szállítottuk” – nyilatkozta a Tényeknek Ménes Dávid, az OMSZ kommunikációs munkatársa.

Háromszor műtötték

A fiatal édesapa azóta is kórházban van, az állapota kritikus. „Jelenleg is életveszélyes az állapota. Már a harmadik műtéten van túl, most is műtik.” – tette hozzá.

Két kislánya van

„Nagyon nagy a sebnél a gyulladás, a fertőzés, és azt próbálják neki eltávolítani, de még mindig altatják és gépen tartják” – mesélte a sokkos állapotban lévő feleség. A házaspárnak két kislánya született, akik nagyon várják haza az édesapjukat.

Tények riportja:

Jogi háttér

A munkabaleset olyan baleset, amely „a munkavállalót a szervezett munkavégzés során vagy azzal összefüggésben éri, annak helyétől és időpontjától és a munkavállaló (sérült) közrehatásának mértékétől függetlenül” – magyarázta meg a fogalmat a Profession.hu-nak dr. Hargittay Szabolcs munkajogász.

Ez is beletartozik

Az is munkabalesetnek számít, ha a dolgozót a munkájával kapcsolatos utazás közben éri valamilyen baleset, de az is, ha anyagmozgatás, tisztálkodás, illetve a szervezett üzemi étkeztetés során sérül meg. Akkor is ebbe a kategóriába tartozik a baleset, ha foglalkozás-egészségügyi szolgáltatás igénybevételekor történik. Nem munkahelyi baleset viszont a lakásunk és a munkahely közötti útvonalon történő baleset, kivéve, ha a baleset a munkáltató saját vagy bérelt járművével történt.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció