Bőrünk az egyik legfontosabb szervünk, amely nemcsak védelmet nyújt a külső behatásokkal szemben, hanem szépségünk és önbizalmunk alapja is. Sajnos számos tényező hatására változhat bőrünk állapota, így olyan problémákkal is szembe kell néznünk, mint a striák kialakulása.

A terhesség, hirtelen növekedés vagy nagy súlyvesztés miatt megnyúlt vagy repedezett bőr magától nem tud rendbe jönni. Ilyenkor fehér vagy vörös csíkok csúfíthatják el testünket. Szerencsére van megoldás ezek eltüntetésére, többek között az Aesthetica Orvosi Központ lézeres striakezelése, mely innovatív eljárás. A beavatkozás folyamatát, az általa elérhető eredményeket tekintjük át cikkünkben.

Mikor alakulnak ki a striák?

A striákat gyakran terhességi csíkoknak is nevezik, hiszen általában a várandósság ideje alatt alakulnak ki. A hirtelen súlygyarapodás ekkor a legjellemzőbb, azonban testépítés, súlycsökkenés vagy a tinédzserkori gyors növekedés okán is kialakulhatnak.

A striák általában vöröses vagy lila színűek, melyek idővel változnak, halványodnak, de a csíkok továbbra is láthatóak maradnak a bőrön.

Az elváltozások megjelenése nemcsak az általános bőrproblémák miatt lehetnek zavaróak, hanem sokunk számára az önbizalomra és a testképre is negatív hatással van. A lézeres striakezelés csökkentheti vagy akár teljesen eltüntetheti a csúnya bőrhibákat.

Miért a lézeres eljárást válasszuk?

Néhányan úgy vélik, hogy a striák eltüntetésére házi praktikákkal vagy egyszerű krémekkel is van megoldás. Azonban a kényes hasi területen semmilyen edzéssel vagy házilagos megoldással nem segíthetünk. A személyre szabott lézeres striakezelés kiválóan alkalmas a bőr megújítására.

A speciális lézeres eszközzel végzett beavatkozás során a bőrbe irányított fényimpulzusok segítségével zúzzák szét a striákban található elszarusodott sejteket. Háromféle lézerenergiát használnak fel, kezdve az izomstimulációval, majd a mechanikus masszázzsal és végül pedig a tripoláris rádiófrekvenciás bőrfeszesség helyreállítással.

A feszesség mellett tónusosságát is visszakapja bőrünk, így bátran viselhetünk bikinit a strandon a kezelések befejeztével.

A kezelés eredményességéről

A négyalkalmas kezelés sorozat hatása abban is megmutatkozik, hogy a kollagén- és elasztintermelés beindul, így nagyobb mértékű megereszkedéseket is képes kezelni. A szövetek regenerációját is elősegítve a felépülés gyors és az eredmény látványos.

A plasztikai beavatkozásokkal ellentétben ez az eljárás fájdalommentes. A sima bőr elérése érdekében általában javasolt a kezelést hatóanyag beviteli eljárással kiegészíteni. A lézer által ejtett mikrosérülések lehetőséget biztosítanak arra, hogy a hatóanyagok mélyebbre jussanak, így jobban kifejtsék hatásukat.

Ügyeljünk arra, hogy minél korábban kezdjük el a kezelést és a megfelelő bőrápolási rutint is tartsuk be, hogy a striák véglegesen eltűnjenek bőrünkről.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: aesthetica.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.