A fürdőszoba kialakítása, felújítása során fontos kérdés, hogy a tisztálkodás melyik módját részesítjük előnyben, és ennek megfelelően a zuhanykabint vagy a kádat választjuk-e.

Az otthonok intim helyiségének berendezésénél figyelembe kell venni, hogy a szanitereket nem 1-2 évre választjuk, hanem évtizedekre, így magas minőséget képviselő, időtlen darabokra essen a választásunk. A szaniterek, csaptelepek esetében a nívón és az optimális méreteken felül figyelni kell azok összeillőségére, illetve arra, azt a stílust képviselik-e, amelyet elképzeltünk. 

A szaküzletek széles választékot kínálnak, érdemes szétnézni a Mozaikkerámia minőségi zuhanykabin és más szaniter kínálatában, így biztosan megtaláljuk a nekünk tetsző darabokat. Milyen szempontokat vegyünk figyelembe a választásnál? Milyen típusokat kínálnak a gyártók?

Fürdőhöz a zuhanykabint

Gyakran szeretünk bele egy-egy lakberendezési magazinban látott megoldásba, azonban a fürdőszoba kialakításánál otthonunk adottságait kell figyelembe venni a kényelmes használat érdekében. Praktikus, ha egy kádat és egy zuhanykabint is el tudunk helyezni, de helyszűkében vagy életmódunknak megfelelően egy tusoló is nagyszerű megoldás lehet, ha jól választunk. De vajon a zuhanytálcás vagy a tálca nélküli kabin jelenti a jobb megoldást? 

A tálca nélküli kabin trendibb megoldásnak számít, illetve esztétikusabb és elegánsabb is, mint a tálcás verzió. Azonban nem minden helyiségbe megfelelő, ugyanis a vízelvezetés és a vízszigetelés kialakítása, a szifon padlóba süllyesztése akadályokba ütközhet. Erről mindenképp kérjük ki egy szakember tanácsát. A tálca nélküli kabin kiépítésénél csúszásmentes padlólapot alkalmazzunk a balesetek elkerülése érdekében! 

Kényelmes zuhanytálcák

A tálcás megoldások nagyobb kényelmet nyújtanak, beszerelésük egyszerűbb, és kisebb eséllyel okoz majd gondot a vízelvezetés, a kifröccsenő víz szempontjából is. Választhatunk normál és mély tálcás modellek közül, utóbbiak praktikusak lehetnek kis fürdőszobák esetén és kisgyermekes családokban, azonban mozgásukban korlátozott személyek számára nem jelentenek ideális megoldást. További előnyük, hogy az előlap lepattintásával a szifon könnyen hozzáférhetővé válik. 

A tálca többféle anyagból készülhet, a leggyakoribbak az SMC, az akril, valamint a műmárvány.

Kialakítás szempontjából szögletes és íves tálcák közül választhatunk, de bármelyikre is essen a választásunk, a méreten felül az elhelyezés is számít. Az íves megoldás kevesebb helyet foglal, a szögletes kabinban kényelmesebben el lehet férni, ugyanakkor ezek esetében azzal is számolni kell, hogy ne csak beférjen a sarokba, de mi is kényelmesen férjünk el tőle. 

Védelem a kifröccsenő víz ellen

A kabinok esetében az oldalfal és az ajtó nyújt védelmet a víz ellen, illetve utóbbi biztosítja a közlekedést. Választhatunk a kabin síkjában elcsúsztatható toló- vagy harmonikaajtót, illetve tartósabb zsanéros, kifelé nyíló verziót.

Mérlegelj valamennyi szempontot, és válaszd a tökéletes megoldást!

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: mozaikkeramia.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.