Számos, embert próbáló feladat akad a diákoknak a középiskolai évek folyamán, melyek közül az egyik mumus a szinusztétel és a koszinusztétel. Bizony mindkettő előfordul a matek érettségin, sőt a szinusztétel bizonyítását is ismerni kell az új követelmények szerint. 

Szerencsére a függvénytáblázatot lehet használni majd, melyben mindkettő kiszámításának képlete szerepel, de mit csináljon az a diák, akinek egyáltalán nem érthető ez az egész témakör?

Az interaktív tanfolyamok segítenek

Ha még nem állsz az érettségi előtt, de úgy érzed, hogy már most meg kell támogatnod a matek tudásodat, akkor neked javasoljuk a GOMATEK matektanfolyam 11. évfolyam számára elnevezésű interaktív összeállítását, amelyet egy professzionális matematika tanár állított össze. Természetesen mód van rá, mindegy, hányadik évfolyamon tanulsz is most, hogy részt vegyél egy, az adott évedhez passzoló képzésen, mivel minden évfolyamra elkészült egy ilyen anyag.

Amennyiben most állsz érettségi előtt és szeretnél még egy tuningot előtte, akkor válaszd a matek érettségi felkészítő tanfolyamot, amelyben kimondottan az idén, 2024-ben, az új rendszer szerint összeállított matekpéldákkal vár az oktató. A tanfolyam lehetővé teszi, hogy a saját tempódban, online haladj, fokozatosan megoldd a részfeladatokat, amelyek mindegyikéről visszajelzés érkezik.

Mit kaphatsz egy ilyen tanfolyam által?

Elsőre azt gondolhatod, hogy minek gyakorolni még pluszban sok feladatot, ha úgysem érted meg. Viszont itt a tanfolyamon olyan struktúrában vannak felépítve a példák, hogy rögtön rá tudsz jönni, hol van elakadásod, és a tanfolyam összeállítójától nem lesz ciki segítséget kérni. Ráadásul olyan magyarázatokat fogsz találni, amely személyre szabott, és meglepődve fogod tapasztalni, hogy hirtelen minden sokkal könnyebb lesz majd.

Ezenkívül elkezd nőni az önbizalmad, a magadba vetett hited, főleg, amikor látod majd a visszaigazolásokat, hogy jobb jegyeket hoztál. Így csökkenni fog az órák előtti stresszelés vagy az is lehet, hogy teljesen meg fog szűnni. Továbbá mérséklődnek a kudarcélményeid is, és egyre több lesz a sikeres megnyilvánulás. Természetesen ez nem fog menni egyik napról a másikra, de ha minél hamarabb elkezded ezt a tanfolyamot, annál hamarabb fogod észlelni a változásokat.

Mit is takar a szinusztétel, koszinusztétel?

A matek érettségin minden évben előfordulnak a háromszögek oldalaival, szögeivel, kerületével vagy területével kapcsolatos feladatok. Ha a háromszög nem derékszögű, akkor alkalmazhatjuk a szinusz- vagy a koszinusztételt attól függően, hogy mi van megadva. Például ha adott két oldal és az egyik oldallal szemközti szög, akkor a szinusztételt, ha a két oldal és a közbezárt szög, akkor pedig a koszinusztételt tudjuk felírni.

A GOMATEK interaktív tanfolyamaival módod van az egyes típusfeladatokat begyakorolni és olyan szintre eljutni a tudásban, hogy készségszinten működjön egy-egy példa megoldása.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: gomatek.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.