Kérdéses, hogy tudja-e folytatni munkáját a Nevetnikék Alapítvány! Hiába van egy ház Pécsen, amit közösségi összefogással vásároltak meg és újítottak fel a önkéntesei. Hiába tartanak ott játékkészítő műhelyeket, és a kórházlátogató önkéntesek képzéseit.

Nem tudják fedezni a költségeket

Anyagi segítség, támogatások nélkül nem tudják folytatni, nem tudják fedezni a költségeiket. Nem szeretnék, hogy a kis betegek hiába várják őket, ezért a Nevetnikék Alapítvány ismét segítséget kér. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ágyhoz láncolva

Képzeljék el, hány gyerek érintett, aki hónapokra ágyhoz van láncolva, és nem lehet biztosítani, hogy a szülő folyamatosan ott legyen mellette. Ilyenkor a jól felkészített önkéntesek babusgatják a csecsemőket, társasoznak, vagy tanítgatják a kiskamaszokat.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Önkéntesek

Beosztják egymás között a napokat, de még kevesen vannak a mindennapos látogatásokhoz. A Nevetnikék további önkénteseket szeretne kiképezni a sokszor érzelmileg megterhelő feladatra.

Elvették a korábbi helyüket

Másfél éve a Nyár utcai kórház bezárása miatt vesztették el helyüket. Ekkor a közösségi összefogásnak hála tudtak vásárolni, és felújítani egy házat. Közben számos kórtermet, kórházi folyosót, rendelőt kifestettek a régióban.

Több száz gyermek

Több száz gyermek a kezelőágyról lemászva egy kincsesládából választhatott magának általuk elkészített játékot. Ez mindannak a 450 önkéntesnek köszönhető, akik segítették az ott dolgozók munkáját.

Brutális kiadások

A ház fenntartása, a megnövekedett létszám, és bővülő eszköztár miatt viszont kiadásaik is megnőttek. Havonta 5 millió forintba kerülnek a programok, így tudnak több száz gyermekhez eljutni.

Támogatók

Ezt részben rendszeres támogatókkal, részben adó 1% felajánlásból, részben vállalati támogatásokból és pályázatokból terveznek összegyűjteni. A nehéz helyzetben viszont egyre kevesebb támogatást kaptak, mára egy havi tartalékuk maradt. Adj esélyt a nevetnikékes gyógyulásra. Otthont már adtatok, most adjatok minket a beteg gyerekeknek! – hirdetik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Így lehet segíteni!

Havonta egy ezressel már egy foglalkozás hűtőmágnes készítéséhez hozzá lehet járulni. Havi háromezer forinttal egy napi fűtésdíjukat lehet átvállalni. Cégek pedig játékkészítő csapatépítőkön vehetnek részt a műhelyükben. Az anyagi támogatáson túl így a dolgozók is részesévé válnak az ügynek. Támogatni a nevetnikek.hu oldalon keresztül lehet. Támogatni a nevetnikek.hu oldalon keresztül lehet.

Kiemelt kép: Nevetnikék Alapítvány