Súlyosbítanák annak a debreceni férfinak a büntetését, akit azzal vádolnak, hogy kioltotta a saját felesége életét.

10 évet kapott, de…

Az ügyészség azt írja, hogy a férfit a Nyíregyházi Törvényszék 10 év börtönbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélt azzal, hogy szabadságvesztés büntetéséből feltételes szabadságra nem bocsátható, a büntetését azonban a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség súlyosbítaná. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Betegesen féltékeny volt

A vád szerint a vádlott feleségével és kiskorú gyermekükkel élt együtt egy szabolcsi településen. Házastársi kapcsolatuk megromlott, gyakoriak voltak köztük a veszekedések, melynek kiváltó oka a vádlott indokolatlan, beteges féltékenysége volt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megragadta a nyakát

2022. január 1-jén hajnali 1 óra körüli időben ismét szóváltásba keveredtek, a vádlott az ágyban fekvő felesége nyakát megragadta, majd olyan erővel szorította meg, hogy az asszony a helyszínen elhunyt.

Magával is megpróbált végezni

Ezután a konyhából magához vett egy éles tárgyat, és magával is megpróbált végezni. Ám ez nem sikerült, később, reggel 7 óra után valamivel telefonon értesítette a segélyhívót, hogy kioltotta a felesége életét.

Beismerte

A vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte. Az ítélet ellen védőjével a kiszabott szabadságvesztés büntetés enyhítése céljából jelentett be fellebbezést. Az ügyészség a büntetés súlyosítása érdekében nyújtott be jogorvoslatot.

Alaptalan féltékenység

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a súlyosításra irányuló ügyészi fellebbezést fenntartotta. Álláspontja szerint a vádlott irracionális és alaptalan féltékenysége vezetett a tragédiához.

Ezért súlyosbítanák a büntetést

Nincs olyan féltékeny indulat, amely bárkit feljogosítana a másik ember bántalmazására, élete kioltására. A súlyosítást indokolja a hozzátartozók sérelmére elkövetett élet elleni cselekmények regionális és országos szintű elszaporodottsága is, ezért a fellebbviteli főügyészség a vádlott büntetésének súlyosítását indítványozta. Másodfokon az ügyben a Debreceni Ítélőtábla dönt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez is érdekelhet:

Brutális, amit az áldozatukkal műveltek a „kötözős” rablók: megfenyegették, hogy kioltják az életét, sőt még a szemeit is leragasztották, miközben kirámolták a házát

Kiemelt kép: Illusztráció