Kigyulladt egy lakás tegnap este hét óra magasságában Szombathelyen. A szomszédok szerencsére időben észlelték a füstöt, s mivel tudták, hogy egy 63 éves nő egyedül él ott, azonnal a segítségére siettek.

A szomszédok siettek a segítségére

A szomszédok először kopogtattak a lakás ajtaján, ám mivel a nő nem nyitott ajtót, végül berúgták azt, így hozták ki a bajba jutott asszonyt, ezzel mentve meg a biztos haláltól. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ezeket láttad már?

Betörték az ajtót

Miután az ajtót betörték látták, hogy már minden lángokban áll, az asszony pedig alszik. Az egyik szomszéd mindezek ellenére is bement az égő lakásba, hogy megmentse a nő életét.

Az egyik szomszéd bement az égő lakásba

“Nem volt bennem félelemérzet, bent volt az idős hölgy és próbáltuk megmenteni az életét” – nyilatkozta az asszony szomszédságában élő Németh Péter az RTL Klub híradójának.

Eloltották a tüzet

Ezt követően a tűzoltók eloltották a tűzet és megakadályozták annak tovább terjedését. Az RTL információi szerint a tüzet egy gyertya okozhatta.

Az asszony füstmérgezést kapott

A kimentett asszony enyhe füstmérgezéssel került kórházba.

Az RTL riportja itt nézhető vissza:

Pár napja Kőbányán gyulladt ki egy lakás

Mint ahogyan azt a KékVillogó is megírta Kigyulladt egy társasházi lakás május 2-án éjjel Budapesten, a 10. kerületben.

Tűz ütött ki

A BudaPestkörnyéke.hu hírportál szerint szombat éjjel összeégett egy társasház lakása Budapesten. A katasztrófavédelem szerint tizenegy embert mentettek ki az épületből.

Égett a társasház

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta, hogy a tűz a 10. kerületi Harmat utcában ütött ki, egy társasház negyedik emeleti lakásában.

Így oltották a tüzet

Tetőről mentettek

A mentés során a helyszínre érkező tűzoltók három embert hoztak ki az épületből mentőálarcban. Nyolc embert pedig a tetőteraszról mentettek ki.

Kórházba vitték őket

A helyszínre összesen kilenc mentőegység érkezett, a mentősök 12 embert szállítottak kórházba füstmérgezés gyanúja miatt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: RTL Klub Híradó videorészlet