A jéghideg Tiszába vetette magát egy férfi Szegeden. A rendőrök és mentősök nagy erőkkel vonultak a helyszínre, hogy megmentsék a Bertalan hídról leugró férfi életét.

Az autósok vették észre

A vízben sodródó testre az utósok figyeltek fel, ők hívtak azonnal segítséget. A Béke úszóháznál a vízimentők és a rendőrség közös erőfeszítésének hála sikerült kiemelni a vízből a férfit.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ezt mondják a szemtanúk

A szemtanúk elmondása szerint a mentés gyors és hatékony volt, a mentősök és a rendőrök pedig példás összhangban dolgoztak együtt, számolt be róla a Szeged365.hu

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Szeptemberi eset

Amint azt a Kékvillogó is megírta a Tiszába vetette magát egy nő, de nagy szerencséjére észrevette egy horgászó férfi, aki végül kimentette a vízből. Az eset még szeptemberben történt, szintén Szegeden.

Elindult a Tisza felé

„Éppen kezdtem kipakolni a Belvárosi híd alatt, hogy pecázzak egy kicsit. Tőlem kb. 8-10 méterre egy farmer ruhás 40+ os nő üldögélt, cigarettázott, ivott valami átlátszó folyadékot egy műanyag palackból. Aztán elindult… a Tisza felé” – írta akkor a közösségi oldalán László, a horgász.

Arccal a vízben lebegett

A férfi először azt gondolta, hogy a nő kicsit lehűti magát, látott már hasonlót korábban is, de most sajnos nem ez történt. A nő mintegy három méter megtétele után elvetődött a vízben, de az is elképzelhető, hogy megbotlott valamelyik kőben. László azonnal hívta a 112-t, és látta, hogy arccal a vízben lebegett a nő.

 Alacsony volt a víz

„Épp, hogy kiraktam mindent a zsebemből, már indultam is érte. Nagyon sziklás, köves volt a víz alatt. Hála Istennek nem volt sodrás, mert alacsony volt a víz. Jöttek többen segíteni. Látták, hogy megoldom, így csak én lettem vizes derékig, meg szegény nő” – folytatta a történetet.

Beleesett a vízbe

„Egyik kezemben a 112 másik kezemmel próbáltam egyensúlyozni, de sajnos nem úsztam meg, beleestem. Gyorsan felugrottam, megragadtam a ruháját és kihúztam. Négykézlábra ereszkedett, én tartottam a ruhájánál fogva, miközben öklendezett” – írta az életmentő.

Túlélte

A rendőrök és a mentők hamar a helyszínre értek. A nő megmenekült, Lászlót pedig megdicsérték az egyenruhások azért, amit tett.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Szeged, Bertalan híd – Forrás: Google Maps