Bravúros életmentés Szegeden: a Tiszába vetette magát egy nő, de nagy szerencséjére észrevette egy horgászó férfi, aki végül kimentette a vízből. László a közösségi oldalán számolt be a váratlan eseményről, és részletesen leírta, hogy sikerült kihúzni a hölgyet a folyóból.

Elindult a Tisza felé

„Éppen kezdtem kipakolni a Belvárosi híd alatt, hogy pecázzak egy kicsit. Tőlem kb. 8-10 méterre egy farmer ruhás 40+ os nő üldögélt, cigarettázott, ivott valami átlátszó folyadékot egy műanyag palackból. Aztán elindult… a Tisza felé” – kezdte a történetét a közösségi oldalán László. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Arccal a vízben lebegett

A férfi először azt gondolta, hogy a nő kicsit lehűti magát, látott már hasonlót korábban is, de most sajnos nem ez történt. A nő mintegy három méter megtétele után elvetődött a vízben, de az is elképzelhető, hogy megbotlott valamelyik kőben. László azonnal hívta a 112-t, és látta, hogy arccal a vízben lebegett a nő.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

 Alacsony volt a víz

„Épp, hogy kiraktam mindent a zsebemből, már indultam is érte. Nagyon sziklás, köves volt a víz alatt. Hála Istennek nem volt sodrás, mert alacsony volt a víz. Jöttek többen segíteni. Látták, hogy megoldom, így csak én lettem vizes derékig, meg szegény nő” – folytatta a történetet.

Beleesett a vízbe

„Egyik kezemben a 112 másik kezemmel próbáltam egyensúlyozni, de sajnos nem úsztam meg, beleestem. Gyorsan felugrottam, megragadtam a ruháját és kihúztam. Négykézlábra ereszkedett, én tartottam a ruhájánál fogva, miközben öklendezett” – írta az életmentő.

Túlélte

A rendőrök és a mentők hamar a helyszínre értek. A nő megmenekült, Lászlót pedig megdicsérték az egyenruhások azért, amit tett – számolt be az életmentésről a szeged365.hu.

Beleesett a vízbe a kikötőnél

A Kékvillogó.hu írt arról májusban, hogy a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság tevékenységirányítási központjába bejelentés érkezett arról, miszerint a barcsi kikötőnél egy ember a Drávába esett. A helyszínre a helyi kapitányság két, szolgálatot teljesítő járőre érkezett, akik megkezdték a bajba jutott férfi mentését.

Belógó faágba kapaszkodott

Kostyák Rajmund törzsőrmester, a Barcsi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja és Csongrádi András törzsőrmester, járőrparancsnok azonnal a helyszínre siettek, ahol látták, hogy egy idős férfi az áradó folyó sodrásával dacolva kapaszkodik egy belógó faágba. 

Azonnal cselekedni kellett

„Mivel barcsi vagyok, ismerem a folyót, így a küldésnél egyből tudtam, hol is van a „vízmérce”. A bejelentőt a helyszínen találtuk, megmutatta, hol van a bajbajutott, és azt is elmondta, hogy él. Azonnal cselekednünk kellett” – kezdte a történetet Kostyák Rajmund.

Egyedül nem tudta kimenteni

„Láttam, hogy a folyó közepén egy csónakban épp valaki horgászik. De jött már felénk, és mondta, hogy egyedül nem tudja kimenteni a vízből a férfit. A társamnak, Csongrádi Andrásnak adtam a rádiót, a telefont, és kértem, maradjon a parton, értesítse a társszerveket, tartsa a kapcsolatot a kollégákkal” – folytatta.

Partra vitték a 70 éves férfit

Nem volt egyszerű a feladat, mivel a férfi beakadt lábát is ki kellett szabadítania az egyik lábával, miközben tartotta az egész súlyát. De végül sikerült, és ki tudták vinni a partra a 70 éves pécsi bajbajutottat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció