Mozgásképtelenné tett egy BKV-járatot egy szerencsétlen ütközés Budapesten, a Petőfi híd lehajtójánál. Egy Toyota Yaris sofőrje későn vette észre, hogy megszűnik a forgalmi sávja és belecsapódott az ott álló 15-ös buszba. Beszámolónk végén mutatjuk helyszíni felvételeinket.   

Zavar a Petőfi híd után

Pénteken délelőtt fél 11 körül a 9. kerületi Közraktár utcán haladt egy középkorú férfi egy ismerőse tulajdonában lévő Toyota Yarisszal. A Petőfi híd lehajtójánál lévő jelzőlámpás csomóponthoz ért, ahol a lehajtó után a külső sáv megszűnik, mivel itt a BKV járatainak van pihenőhely kialakítva. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megszűnt a sávja

 A férfi előtt két másik jármű haladt, ezek vezetői a sávelhúzást észlelve balra kormányoztak és továbbhaladtak az immáron középső sávban, a Toyota sofőrje viszont nem vette észre, hogy a sávja megszűnik és autójával egyenesen a leghátul álló 15-ös busz hátuljának csapódott.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem ült senki a buszon

A buszon szerencsére senki sem tartózkodott, mivel a buszt vezető férfi (szokásával ellentétben) a forgalmi ügyelet épületében fogyasztott el ebédjét. Mikor visszaért, megdöbbenve konstatálta, hogy egy Toyota ékelődött a Modulo busz hátuljába…

Otthagyta a roncsot

A Toyota sofőrje használta a biztonsági övét (az első két légzsák az ütközés pillanatában ki is robbant), ezért nem sérült meg, ezek után elismerte felelősségét, aláírta a kárbejelentőt, majd otthagyta a roncsot, mondván a cégétől majd jön érte autószállító. Jött is, csak éppen röpke 3 óra múlva, szerencsére közben a buszvezető szerzett terelőkúpokat és a Toyota mögé helyezte azokat, így legalább újabb baleset nem történt a várakozás ideje alatt.

Mozgásképtelenné vált

A Modulo hátulja, ezen belül a motorja komolyan károsodott a jelentős erejű ütközés következtében, elfolyt minden folyadék belőle, ezért mozgásképtelenné vált, végül a BKK daruja vontatta el a helyszínről. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/GK