A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 44 éves férfival szemben, aki 2020 júniusában egy kőbányai lakásban, egy vita után brutálisan és kitartóan bántalmazta idős ismerősét, aki elhúzódó szenvedést követően a helyszínen életét vesztette.

Rendszeresek voltak a veszekedések

A vádirat szerint a vádlott élettársa 2020 májusától albérletben lakott a 77 éves sértett 10. kerületi lakásában, ahol a vádlott is többször járt, ezért ismerte az idős férfit. A nőnek rendszeresek voltak a konfliktusai a bérbeadójával, amiről az elkövető tudott, ezért haragudott a sértettre. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy nyári reggel támadt rá

A férfi 2020. június 28-án, reggel, a 10. kerületi lakáshoz ment, ahol ekkor a sértett egyedül tartózkodott. A lakásban a két férfi beszélgetett, a vádlott közben alkoholt fogyasztott, amelynek hatására felerősödtek benne a sértettel szembeni indulatok. Ez odáig fajult, hogy az elkövető veszekedett, majd végül rátámadt az időskorú férfira.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Fahasábbal is ütötte

Az idős férfit a 44 éves férfi azután elhúzódóan, brutálisan és kitartóan bántalmazta, főleg ököllel, egy fahasábbal, és más kemény tárggyal. A férfi órákon keresztül ütötte az idős embert, majd amikor kis időre felhagyott a bántalmazással, magához vette a sértett – egyébként már korábban letiltott – hitelkártyáját, amivel egy közeli dohányboltban sört és cigarettát próbált vásárolni.

Az eladónak lett gyanús a férfi

A dohánybolti eladónak gyanús lett a véres ruhájú, zavartan viselkedő férfi, ezért nem hagyta jóvá a kártyás fizetést. Ezt követően a vádlott egy készpénzkiadó automatához ment, ahol a sértett kártyájával 5.000 forintot próbált meg felvenni, az automata azonban a kártyát – a korábbi letiltás okán – bevonta.

Visszament a lakásba és újra verni kezdte

Ezután a vádlott visszatért a sértett lakásába, ahol tovább folytatta az idős férfi bántalmazását. Az egyik lakó jelzésére a társasház gondnoka felment a lakáshoz, és a nyitott ajtón benézve látta, amint a vádlott bántalmazza az akkor már földön fekvő sértettet. A gondnok hívására kiérkező rendőrök a vádlottat a helyszínen elfogták.

Életfogytiglant is kaphat

A sértett a nagy erejű, elhúzódó, a testének nagy részére kiterjedő bántalmazás következtében a helyszínen meghalt, az életét semmilyen orvosi beavatkozás nem menthette volna meg. A Fővárosi Főügyészség a 44 éves férfit különös kegyetlenséggel, idős személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével, valamint információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás kísérletével vádolja, és vele szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban. A vádlott letartóztatásban van.

Kalapáccsal támadt az apjára

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, 2020. május 3-án a reggeli órákban egy kalapács segítségével rárontott az apjára Szilágyi István fia. A most 53 éves vádlott olyan súlyos sérüléseket okozott a színésznek, hogy az az életébe került. Előbb megverte, majd az említett tárggyal kioltotta az életét.

Felesége végignézte

Szilágyi István felesége kénytelen volt végignézni a szörnyűséget. Ő volt az ügyben a tanú, ám azóta már ő is elhunyt. Az RTL riportja arról számolt be, hogy kéz- és lábbilincsekben vitték a bíróság elé Szilágyi István fiát.

Elsőfokon már életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték a színész fiát

A bíróság elsőfokon életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta a tragédiát okozó férfit. Csütörtökön az ítélet jogerőre emelkedett, a Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését. Bár a bírósági közlemény konkrétan nem nevezte meg, ám a Blikk úgy tudja, hogy az áldozat sokak által szerepei alapján “Piócás emberként” és “Lópici Gáspárként” ismert Szilágyi István színész. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Ügyészség fotója