Beperli Szilágyi Liliánát édesapja. Az úszónő hónapok óta súlyos állításokat fogalmaz meg a nagy nyilvánosság előtt Szilágyi Zoltánnal szemben. Az ügyvédként dolgozó férfi azonban már volt felesége, Gyarmati Eszter ellen is 3 keresetett nyújtott be.

Kitálalt Szilágyi Liliána

Szilágyi Liliána tavaly év végén beszélt először a nyilvánosság előtt arról, hogy állítása szerint apja, dr. Szilágyi Zoltán testileg, lelkileg és szexuálisan is bántalmazta őt – ezt az apa folyamatosan következetesen tagadta. A napokban ismét megszólalt az úszónő, a Klubrádióban több konkrét esetet is elmesélt azzal kapcsolatban, hogy apja és apai nagymamája mit művelt vele. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Jelezte, hogy per lesz belőle

Az ügyvédként dolgozó Szilágyi Zoltán már a botrány kirobbanása után jelezte, jogi útra tereli az ügyet. „Sosem vertelek vagy bántalmaztalak sem Téged, sem édesanyádat, sem a húgodat… ugyanakkor az ügyben a kijelentéseid miatt általam indítandó büntetőeljárás során ez várhatóan tisztázódni fog” – írta nyílt levelében akkor az édesapa, aki felszólította a lányát, ne használja tovább a Szilágyi nevet.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Lánya ügyét jogi útra tereli

A Blikk úgy értesült, a férfi keresetet ad be Liliána ellen, ezt a férfi ügyvédje közölte Szilágyi exfeleségével. 

Beperelte Gyarmati Esztert

A lap azt írja, hogy Szilágyi Zoltán legalább három pert indított már volt felesége ellen. Gyarmati Esztert, aki Gyarmati Dezső és Bara Margit lánya, házasságkötés felbontása miatt vagyonjogi, ingatlanokkal és céges kötelezettségekkel kapcsolatos ügyekben.

Örökösödési vita áll a háttérben?

A sportolónő édesapja korábban Fiala Jánosnak arról beszélt, hogy felesége elmondta neki, nem örököl annyi pénzt édesapja, Gyarmati Dezső után, amennyire ő számított, mert vitája van féltestvérével, Gyarmati Andreával. Ezért a hiányzó összeget volt férjén próbálja majd „bevasalni”. A gyermekorvos és egykori úszó Gyarmati Andrea egyébként Gyarmati Dezső első házasságából született lánya.

Két éve váltak el

2020-ban egyébként jogerős bírósági ítélet mondta ki Szilágyiék válópere során, hogy házasságuk a férfi durva, agresszív viselkedése miatt romlott meg, s át kellett volna adnia kisebbik gyermekük, a szintén úszó Gerda felügyeleti jogát az édesanyjának. Az eljárást azonban addig húzták-halasztották, hogy Gerda nagykorú lett, így a bíróság döntését gyakorlatilag figyelmen kívül hagyták, 21 hónapon át negligálva az ítéletet.

30 millióra forintot követel

Most Liliánával szemben is 30 millió forintos személyiségi jogi eljárást kezdeményez. „A jó hírnév sérelme valakinek a személyét sértő tény valótlan állításával, híresztelésével és valós tény hamis színben feltüntetésével valósulhat meg. Az ilyen perekben az alperesnek bizonyítania kell, hogy valós tényállítást tett. Ha a bíróság megállapítja a jogsértést, nyilvános bocsánatkérésre is kötelezheti az illetőt. A sérelemdíj összege több tényezőtől, például alperes anyagi körülményeitől is függ, de a jelenlegi bírósági gyakorlat által megítélt összeg az ötmillió forintot jellemzően nem haladja meg idehaza – mondta egy jogi szakértő.

Súlyos állítás

A sportolónő a napokban Kadarkai Endrének egy nagyon durva történetet mesélt el: „Ha egy apa egy ágyban alszik a lányával, aki arra ébred, hogy a hímvesszője megmerevedve nekinyomodik a hátához, és nem érti, hogy mi történik, az szexuális zaklatás? Vagy, hogy egy lány első menstruációja után az apja a bugyiját elteszi, szagolgatja és mindenféle dolgokat mondogat rá? Vagy milyen dobozba tennéd, ha egy 19 éves lánynak a bugyijába nyúlva a szeméremdombját simogatná valaki?”

Megverte Gyarmati Dezsőt?

Liliána a Klubrádiónak adott interjújában nagyapjáról, Gyarmati Dezsőről is beszélt. “Nem egyszer, és nem egy ember előtt verekedtek össze, és apám nem egyszer verte össze a nagyapámat. 2001-ben is úgy jöttünk el, hogy a nagyapámat felszorította a falra”.

Lezárult az úszószövetség vizsgálata

Az úszószövetség is lefolytatott vizsgálatot, amelynek végeredménye szerint: „Az emberi méltóságot sértő testi és lelki bántalmazás nem összeegyeztethető a szövetség értékrendjével. Az elnökség elítéli ezeket a cselekedeteket, és méltatlannak tekinti. Dr. Szilágyi Zoltánt a MÚSZ által szervezett rendezvényeken nemkívánatos személynek tartja.” A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!.

Kiemelt kép: Szilágyi Zoltán és Szilágyi Liliána – Forrás: Facebook/Magyar Úszószövetség