Életfogytiglant kapott az 53 éves rákospalotai gyújtogató, aki 2020-ban egy kocsit gyújtott fel, azonban a lángok átterjedtek más helyiségekre is.

Munkaadójuk biztosított szállást nekik

Mint ahogy azt korábban írtuk, egy 53 éves férfi 2020 júliusától egy építési vállalkozónál dolgozott, aki szállást is biztosított neki egy budapesti ingatlan melléképületében. Ugyanitt élt a későbbi sértett család is, ugyanis a nagyapa szintén a vállalkozó alkalmazásában állt, aki neki, valamint a feleségének és unokájának, is szállást biztosított. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Gyakran fogyasztott alkoholt

Az 53 éves férfi gyakran fogyasztott alkoholt, amiatt a vállalkozó már többször ki akarta rúgni. Erre azonban soha nem került sor, mert a férfi mindig megígérte, hogy megváltozik. 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Összeverekedett a munkaadójával

Az ittasság miatt azonban 2020. november 22-én este a vádlott és munkaadója között újból nézeteltérés alakult ki, ami dulakodásig fajult.

Kirúgta a férfit

Ezután már a vállalkozó úgy döntött, elküldi az italozó férfit, kifizette az addigi munkabérét, majd közölte vele, hogy a továbbiakban nem tart igényt a munkájára, ezért másnap reggelig hagyja el az ingatlant.

Elment aludni

Az 53 éves férfi a vita után egy ideig a garázsban dühöngött, majd látszólag megnyugodva felment a lakrészébe aludni. A sértett család a saját lakrészében pihent.

Az autó alá gyújtott

A vádirat szerint a férfi másnap kora hajnalban felkelt, lement a melléképület földszintjén lévő garázsba, ahol tűzifát helyezett a munkaadója által előző nap vásárolt gépkocsi kereke alá, majd – nem törődve azzal, hogy a tűz az alvó sértettek halálát okozhatja – a tűzifát meggyújtotta, ezután pedig távozott az ingatlanból.

Kimentették az unokájukat

A férfi által gyújtott tűz a gépkocsi környezetében felhalmozott anyagokon át tovább terjedt és az álmennyezetet is meggyújtva, gyorsan terjeszkedett a nagyszülők és unokájuk lakrésze felé. A gépkocsi riasztójának hangjára a nagyapa felébredt és sikerült neki az unokáját az ablakon keresztül a tetőre kijuttatnia, a tűz, illetve a nagy mennyiségű füst miatt azonban a feleségével már nem tudott kimenekülni a lakrészből.

Meghaltak a nagyszülők

A kiskorút a helyszínre érkezett rendőrök menekítették le a tetőről. Nagyapja a kórházba szállítás során, nagyanyja pedig a kórházban vesztette életét. A vádlott által okozott tűzben leégett a melléképület, valamint az ott tárolt értékek. A vádlott a munkaadójának összesen mintegy 60 millió forint kárt okozott.

30 év múlva szabadulhat

Az RTL Híradó riportjából kiderült, hogy a férfi életfogytiglant kapott az ítélőtáblán, leghamarabb 30 év múlva szabadulhat. A bíróság döntése jogerős. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a tűzeset után – Forrás: police.hu