Még az ötlet sem volt jó, nemhogy a kivitelezés. Egy tolvaj páros azt találta ki, hogy telepakol egy bevásárlókocsit egy bevásárlóközpontban, majd fizetés nélkül távozik. Ehhez egy fiatalkorú segítségét is igénybe vették. A biztonsági szolgálat már a kijáratnál lekapcsolta őket.

Ketten eszelték ki

A maga nemében egyedülálló bűntényt két felnőtt tervelte ki és egy fiatalkorút is bevontak a csibészségbe. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A fizetés nem opció

Az elképzelés az volt, hogy jó alaposan megpakolnak egy bevásárlókocsit az egyik bevásárló központban, utána pedig megpróbálnak angolosan távozni, a pénztárak kikerülésével.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Siófokra mentek vásárolni

A három elkövető Velencén találkozott egymással. Itt közölték az ismerősök a fiúval, hogy leautóznak a Balatonhoz, egészen pontosan Siófokra mennek vásárolni.

Taktikai megbeszélés

Az út során a csavaros eszű felnőttek megbeszélték a fiúval, hogy mi a teendő: segítenie kellett abban, hogy a társa által szisztematikusan telepakolt bevásárlókocsiban lévő árukat fizetés nélkül vigyék ki az üzletből.

A végrehajtás

A délutáni órákban először a nő ment be a siófoki áruházba. Nem aprózta el: összesen 330 ezer forint értékben pakolt a bevásárlókocsiba különféle termékeket, elsősorban élelmiszereket.

Ügyesen pakolt

A nőnek egyes árukról sikerült eltávolítania a lopásgátló eszközöket, így elkerülhette, hogy kifelé menet megszólaljon a riasztó. A fifikás tolvaj ezután telefonon hívta fel a kint várakozó társát, hogy küldje be a fiút.

Résen volt a biztonsági szolgálat

A biztonsági szolgálat felfigyelt a „nagybevásárlásra”, így hiába volt minden igyekezet, a bevásárló kocsiba pakolt termékeket nem tudták kijuttatni az áruházból.

A lebukás pillanatai

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Börtönbüntetés a javaslat

Az ügyészség a fiatalkorú vádlottra nézve próbára bocsátást, míg a felnőttkorú elkövetőkkel szemben börtönbüntetést indítványozott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: bevásárlókocsival akartak lopni, gyorsan lebuktak. Kép: illusztráció.