Budapesten, az 1. kerületi Krisztina körúton haladt az Erzsébet híd felé egy fiatalember Audival szombat délután. A Krisztina Pláza mellett, a Koronaőr köz sarkán úgy döntött, hogy visszafordul a Déli pályaudvar irányába, viszont az ott szokásos hibát követte el: nem nézett a visszapillantó tükörbe.

Jött a villamos

Sajnos vele párhuzamosan épp érkezett az 56A jelzésű villamos, amely már nem tudott megállni, az Audi így tulajdonképpen a szerelvény oldalába hajtott, majd lepattant róla. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotó a helyszínről:

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Lehetett volna nagyobb baj

Igazából így “jobban is járt” az Audi vezetője, mert ha a villamos elé hajtott volna, meg is sérülhetett volna. Így sem az autó, sem a villamos vezetője, illetve a villamos utasai sem sérültek meg, csak az audist viselte meg lelkileg egy kissé a baleset.

Helyszíni felvétel:

Pótlóbusz jött

A karambol miatt bő fél órán keresztül az 56A villamos a Móricz Zsigmond körtér felé terelve, az Alkotás utcán át közlekedett, nem érintette a Széll Kálmán tér M és a Móricz Zsigmond körtér M közötti megállókat, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal lehetett utazni.

Az éjjel az Andrássyn történt baleset

Amint azt a Kékvillogó is megírta a 178-as busz közlekedett menetrend szerint, utasokkal a fedélzetén péntek éjjel az Andrássy úton, a külső sávban. A Hősök tere felől igyekezett az Oktogon felé, amikor a Kodály köröndnél található jelzőlámpás csomóponthoz ért.

Egy Opellel ütközött

A BudapetKörnyéke.hu információi szerint éppen áthaladt a lámpán, ami már pirosra váltott, amikor jobbról, a Szinyei Merse Pál utcából egy fekete Opel Corsa OPC keresztezte az útját. A busz sofőrje azonnal a fékbe taposott, de már késő volt, a Volvo busz az Opel bal oldalába csapódott. Az ütközéstől a Corsa a kereszteződés közepére perdült, szerencsére más járművel nem ütközött.

Fotó a helyszínről:

Kinyíltak a légzsákok

Az Opelben egy fiatal ázsiai pár ült, a férfi vezetett, használták a biztonsági övüket plusz a légzsákok is kinyíltak, így nem sérültek meg, mint ahogy a busz utasai és vezetője sem.

A buszvezető hibázott

A helyszíni vizsgálatok során kiderült, hogy a buszvezető nem volt elég figyelmes, ugyanis neki már tilos jelzést mutatott a jelzőlámpa, az Opel szabályosan akart áthaladni a kereszteződésen.

Helyszíni felvétel:

Egy Ford mindeközben majdnem elütötte a rendőröket

A buszvezető elismerte a helyszínen a felelősségét. A forgalom befelé és kifelé is 1-1 sávon haladt. A Szinyei Merse Pál utca mintegy 2 órán keresztül le volt zárva. A helyszínelés és zárás ideje alatt egy idős úr Ford gépkocsival kikerülte a járőrautókat a Szinyei utca felől és simán át akart hajtani a csomóponton, a rendőrök elé ugrottak, majdnem elütötte őket, nagy nehezen bírt csak megállni.

Az ütközés után:

Elvették a jogsiját

A férfin ezután alkoholtesztet végeztek, majd még hosszasan vizsgáltak valamit, illetve a jogosítványát is elvették, mert az egyik rendőr állt félre a Forddal, az úr már nem ülhetett vissza a vezetőülésbe. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Forrás: GK