18 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki parókában és símaszkban rabolt egy budai, 2. kerületi családi házból, ahonnan később ismét lopni próbált. Korábban egyébként az előkészítő ülésen az ügyészség 16 év fegyházat ajánlott a férfinak arra az estere, ha beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról; a férfi nem kötött alkut, és még két évvel szigorúbb büntetést kapott, az elfogásáról készült videót a cikk végén mutatjuk.

Budai házba ment rabolni

A vádirat szerint a 40 éves férfi 2019. február 6-án, éjfél körül, egy 2. kerületi családi házat akart kirabolni, ezért magával vitt egy fegyvernek látszó tárgyat, a fejére pedig símaszkot húzott. Ezt követően a férfi betört a házba és összekészítette, amit el akart lopni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

2. kerületi családi házat rabolt

Milliós rablás

Miközben a símaszkos rabló pakolászott, hazaérkezett az ott lakó férfi, akit a támadó rögtön meg is fenyegetett a nála lévő, fegyvernek látszó tárggyal, majd készpénzt követelt tőle. Az áldozat egymillió forintot adott át, majd a rabló a pénzzel távozott. EZ IS ÉRDEKELHET: Videón a rablás: öt év letöltendőt kapott a tatabányai férfi a trafikrablásért

Ismét rabolni akart

A férfi további zsákmány reményében 2019. május 13-án, a délutáni órákban, ismét egy fegyvernek látszó tárggyal a kezében és újra álruhába öltözve, hosszú vörös parókában tért vissza a tett helyszínére, ahol megvárta, majd kényszerítéssel próbált pénzt szerezni az ott lakótól. Ez a rablása azonban már nem sikerült, ugyanis az áldozat nem tett eleget a felszólításnak, és a szomszéd házak felé kezdett kiabálni segítségért, amelynek hatására a parókás rabló elmenekült. EZT IS OLVASD EL:
Kilenc év börtönt kaphat fegyveres rablás miatt a szegedi jogász – Videóval

Elfogták

A budapesti rendőrök a TEK munkatársai segítségével 2019. május 24-én már el is fogták az álruhás férfit, akinél meg is találták a jelmezeket. Ezek után a férfit őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását. NE HAGYD KI EZT SEM: Nem hagyták annyiban: 10 évvel ezelőtti rablást nyomoztak ki a rendőrök, az elkövetőt DNS-minta alapján fogták el – Videó

Őrizetbe vették a maszkos rablót

Kimondták bűnösségét

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a férfival – mint többszörös visszaesővel szemben – fegyveresen elkövetett rablás, személyi szabadság megsértése és kétrendbeli minősített magánlaksértés miatt nyújtott be vádiratot a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságra, amely ezt követően ki is mondta a rabló bűnösségét. Miután a férfi nem volt hajlandó az előkészítő ülésén beismerni a bűnösségét, és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról, ezért az ügy bíróság elé került, a szerv pedig első fokon 18 év fegyházbüntetésre ítélte a férfit, valamint 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától és 1.000.000 forintos vagyonelkobzást alkalmazott vele szemben. A férfit egyúttal le is tartóztatták.

Fellebbeztek

Az ügynek még nincs azonban vége, mert a férfi és védője fellebbeztek az enyhébb minősítés megállapítása reményében. Egyébként a férfi jelenleg más ügyben kiszabott, jogerős szabadságvesztését tölti. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mutatjuk a TEK nyomozók akcióját

Kiemelt kép: Részlet a rendőrségi videóból