Felfegyverkezve elkövetett rablás miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség egy 15 éves fiatalkorú és egy 20 éves férfi ellen, akik egy iskola előtt akarták megszerezni egy fiú telefonját. Az elkövetők mindent megtettek a rablásért, kést is használtak és végig fenyegetőztek, azonban a diáknak még így is sikerült kicseleznie a támadóit.

Telefonra pályáztak

Az ügyészségi vádirat szerint 2020. július első napjaiban, este Kazincbarcikán, egy iskola előtt összeszólalkozott a két rabló a fiúval. Beszélgetésük során közölték vele, hogy a nála lévő mobiltelefon az övék, és el fogják venni tőle. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kazincbarcikán akartak rabolni

Fenyegetőztek

A rablók nagyon meg akarták szerezni a telefont, ezért mondták a fiúnak, hogy mutassa meg nekik a mobilt, de ő erre nem volt hajlandó. A visszautasításra fenyegetéssel válaszoltak. EZ IS ÉRDEKELHET: Videón a rablás: öt év letöltendőt kapott a tatabányai férfi a trafikrablásért

Komoly bűnözőnek hitte magát

A felnőtt korú férfi a fenyegetőzés során azt mondta a fiúnak, hogy ő már tizennégy évet ült börtönben, és bárkit leszúr. Ezután mindketten azzal fenyegették, hogy ha nem adja át a telefont, megverik, és megölik.

Késsel fenyegetőztek

A felnőttkorú, hogy nyomatékot adjon kijelentéseiknek, a zsebéből elővett egy kést, míg fiatalkorú társa tenyérrel arcon ütötte a fiút, aki ettől sírni kezdett, és félelmében bántalmazójának átadta a mobiltelefont és a fülhallgatót. REJTÉLY:
Százmilliós ruhaszállítmány elrablása miatt tett bejelentést egy olasz férfi: a rendőrök a bejelentőt fogták el

Ekkor jött a csel

Ezek után a fiú azzal állt elő, hogy odaadja nekik a másik telefonját is, de azért el kell menni a lakásához. Ezzel az áldozat azt akarta elérni, hogy időt nyerhessen, és hazaérve az édesapjától segítséget kérhessen. EZT SE HAGYD KI: Itt vannak az új részletei a Sopronban elkövetett, szilveszteri fegyveres rablásnak és vetkőztetésnek – fotók

Felültek a cselnek

A két támadót sikerült megvezetnie a fiúnak, majd közösen el is indultak a háza felé, és amikor odaértek, a fiú egy hirtelen mozdulattal kicsavarta a fiatalkorú vádlott kezéből a telefonját, és beszaladt vele a lakásba, ahol édesapjának elmondta a történteket. Az apa kiért a házból és rákiabált az elkövetőkre, akik eltérő irányokba futva elmenekültek a helyszínről.

Friss

Ez lehet a büntetésük

Az ügyészség a letartóztatásban lévő elkövetők közül a fiatalkorúval szemben javítóintézeti nevelést, míg a felnőtt korúval szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: Police.hu