A rendőrségre egy ajkai családi háznál történt tűzesetről érkezett bejelentés 2021. március 28-án, reggel. A tűz oltása során az ingatlanban két holttestet találtak, a házban lakó idős férfit és annak fiát.

Fegyveres katonák is érkeztek a helyszínre

Az RTL Klub Híradójának tudósításából most kiderült, hogy rendőrök helyszíneltek a kiéget háznál Ajkán, a környéket teljesen lezárták, fegyveres katonák álltak őrt az utcában. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Végig kormosak az ablakok

Az épület – ami kívülről sértetlennek tűnik – reggel gyulladt ki. Az ablakok körül egyébként végig kormos a fal, ez utal arra, hogy itt bizony korábban felcsaptak a lángok.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A szomszédok hívták a tűzoltókat

A szomszédok látták a házból kiáramló füstöt, ők hívták a tűzoltókat. „Tűzoltóink eloltották a tüzet a lakásban, utána füstcső ventillátorral átszellőztették a helyiséget, a katasztrófavédelmi szolgálat pedig tűzvizsgálati eljárást keretében vizsgálja a tűz keletkezési okát” – mondta el a szóvivő.

Két holttestet találtak

Oltás közben derült ki, hogy két holttest is van az épületben ezért értesítették a rendőrséget. A fehér kezeslábasba öltözött rendőrök minden nyomot rögzítettek, kiderült az ott élő 80 év körüli férfi és az 50 év körüli fia halt meg a tűzben.

A fiatalabb férfi megölhette az apját

Az idős férfi egyedül lakott a házban, a fia látogatóba érkezett hozzá. Az biztos, hogy nem baleset történt: a veol.hu szerint a férfi megölte apját, majd felgyújtotta a házat és magával is végzett.

Megdöbbentek a helyiek

A közelben élők megdöbbentek a történeteken, az idős férfit többen is ismerték, rendes emberként írták le. „Velem szembe mindig rendes volt” – mondta el egy helyi férfi.

Nem tudni, mi vezetett a tragédiához

Az egyelőre nem derült ki, hogy mi vezetett a tragédiához, a rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Az RTL riportja itt nézhető vissza:

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Forrás: RTL Klub Híradó