Lesodródott az útról, majd pedig fának ütközött és az oldalára borulva állva meg egy személyautó Pétfürdő és Berhia között, derül ki a deltahirek.hu tudósításából.

Lesodródott az útról

Az autó miután lesodródott az úttestről, kereszte fordulva rohant neki egy fának, majd átrepült egy szalagkorláton és az oldalára borulva állt meg Pétfürdő és Berhida között. A lap azt írja, hogy a kocsiban hárman ültek, közülük ketten kirepültek a járműből.  A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Szolgálaton kívüli polgárőr vette észre

Az esetet egy szolgálaton kívüli polgárőr vette észre, aki éppen a családjával tartott hazafelé, amikor is a másodpercekkel korábban felborult autót észlelte.

Fotó a helyszínről:

Fotó: deltahirek.hu

Odarohant a sérültekhez

Kalger István azonnal a sérültekhez rohant, akik közül az egyik nem lélegzett. A mentésirányító utasításait követve a férfi megkezdte a sérült ellátást, mindeköben a közelben tartózkodó autósokat megkérte, hogy segítsenek neki biztosítani a helyszínt, irányítani a forgalmat, egészen addig míg meg nem érkeznek a mentők, írja a deltahirek.hu.

Ösztönösen cselekedett

Kalger István, a Pétfürdő Polgárőrségének tagja elmondta a lapnap, hogy még soha életében nem volt része ilyesmiben, de ösztönösen, azonnal tudta, hogy mit kell tennie. Arról is beszélt, hogy bár végig igyezekett nyugodt maradni, keze-lába remegetett a mentést követően.

Ellátták a sérülteket

A balesetben megsérült két férfit végül a mentők elláták és mentőhelikopterrel, illetve mentőautóval kórházba szállították az életveszélyes sérülteket. A lap úgy tudja, hogy az autót vezető férfinek nem esett baja, ő elfutott a helyszínről, ám nem sokkal később a rendőrök elfogták. A helyi hírek tanúsága szerint a kocsit a tulajodonos nemrégiben vette.

Helyszíni felvétel:

Fotó: deltahirek.hu

Tűzoltók is érkeztek a helyszínre

Szolgainé Soós Gabriella katasztrófavédelmi szóvivő elmondta, a balesethez a pétfürdői hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a kocsit, majd drótkötél segítségével a kerekeire állították a járművet.

Vizsgálják a baleset körülményeit

A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.  A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép és belső képek: Helyszíni felvételek – Forrás: deltahirek.hu