Meghalt egy 41 éves munkás, miután az egyik dunaföldvári gyárban egy építkezésen 15 méter zuhant. A férfi a helyszínen újra kellett éleszteni, a kórházban azonban belehalt a sérüléseibe. Szerdán 3 munkás halt meg Miskolcon, miután egy pincében rájuk omlott több tonna föld.

Baleset Dunaföldváron

Súlyos munkahelyi baleset történt szerdán a Dunaföldváron a Pannonia Bio telephelyén. „Egy még át nem adott, jelenleg építési területnek minősített zárt telephely-részén, munkavégzés közben, aminek felügyeletét cégünk egyik külső partnere látja el, lezuhant és súlyosan megsérült egyik vállalkozónknak az építkezésen dolgozó munkás” – írta közleményében a cég. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Újra kellett éleszteni

 A baleset magasban végzett munka közben történt, a férfi 15 méter magasságból zuhant le, az egyik építés alatt álló siló aljára. A helyszínre érkező tűzoltók tűzrendészünk támogatásával azonnal megkezdték az eszméletlen férfi kiemelését, majd a mentők a sikeres újraélesztést követően mentőhelikopterrel kórházba szállították.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Leállították a munkát

A Pannónia Bio azt írja, a baleset után a fővállalkozó leállította a munkát, a helyszínt lezárták, a baleset miatt hatósági vizsgálat folyik. A Pannonia Bio mindenben segíti a hatóságok munkáját.

Meghalt a munkás

A duol.hu azt írja, a munkás szombat reggel elhunyt, a  a Pannonia Bio Zrt. részvétét fejezi ki az elhunyt családjának.

41 éves volt

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata azt írta, egy 41 éves szerb állampolgárt érte a baleset, aki később a kórházban elhunyt. Az eset kapcsán foglalkozási szabályszegés is felmerült, így a főkapitányság bűnügyi osztályán eljárás indult ismeretlen tettes ellen, halált okozó, foglalkozás körében elkövetet gondatlan veszélyeztetés bűntette miatt.

Ebben a gyárban történt a baleset

Forrás: Youtube

Pinceomlás Miskolcon

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, szerdán délelőtt beomlott egy pince Miskolcon, a Szent Benedek pincesoron. A mélyben 3 munkás dolgozott. A földomlás után egyik dolgozó sem adott életjelet magáról. A katasztrófavédelem munkatársai nem sokkal azután megállapították, hogy két ember biztosan meghalt. 

Mindhárman meghaltak

Később kiderült, harmadik társuk sem élte túl a balesetet. A holttesteket csak másnap hozták felszínre. A mentésben bányamérnökök is részt vettek, mivel több tonna föld omlott rá a munkásokra, és félő volt, hogy további földomlások is várhatóak.

Nehéz volt a kiemelés

„Statikusokkal, geológusokkal, bányászokkal együtt mindenki arra az álláspontja jutott, mint én is: meg kell erősíteni a pince mennyezetét, hogy további omlás ne történjen és csak utána lehet hozzálátni a törmelék eltávolításához” – mondta a helyszínen dolgozó szakember. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció – Pannónia Bio Zrt/BPK-montázs – Forrás: Youtube