Még mindig nem lehet tudni, hogy mi okozta annak a férfinak a halálát, aki traktorjával borult fel a napokban Tolna megyében. Az ismert őstermelő 61 éves volt, sokak szerint a baleset előtt lett rosszul. Egy biztos, miután ráborult a járműve, esélye sem volt a túlélésre.

Tragédia Nagyvejken

Halálos baleset történt 2022. augusztus 30-án 14 óra 19 perc körüli időben Nagyvejkén. A Tolna megyei településen  pótkocsis mezőgazdasági munkagéppel közlekedett egy férfi a település főutcáján, amikor letért az útról, árokba hajtott, és oldalára borult. A sofőr kiesett a traktorból, és a jármű alá szorult. A 61 éves férfi életét a gyors orvosi segítség ellenére sem tudták megmenteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megszólalt az özvegy

Később kiderült, az áldozat Sánta Árpád, a település köztiszteletben álló őstermelője. „Itt hagyott minket, ezt nem bírjuk ki. Nagyszerű ember volt, érdemelt volna még egy esélyt a sorstól. Ott feküdt a földön, néztük, és nem tudunk elszakadni tőle” – mondta a férfi özvegye a teol.hu-nak.

A Kékvillogó.hu Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja volt a hivatalos mérések szerint. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A baleset oka

A halál okáról egyelőre annyit tudnak, hogy Sánta Árpádnak az élettel összeegyeztethetetlen sérülései voltak. Sokak szerint rosszul lett, de arra is gyanakodnak, hogy a traktor valamilyen műszaki hibája okozhatta a balesetet. 

Aznap is a dolgát végezte

A feleség elmondta, hogy férje egészséges volt, ízületi térdkopás miatt a leszázalékolását intézte éppen. Halálának napján reggel háromnegyed hétkor indult dolgozni, kivitte a lovakat legelni, elment a boltba, majd ismerősének ment segíteni kukoricát silózni. Mielőtt megtörtént a baleset még felhívta a családját, külön a feleségét, a lányát, a fiát, mert mindig szerette tudni, hogy mi van velük. 

Mindenki ismerte

Életerős és életvidám volt, senkinek nem mondott nemet, ha munkáról volt szó. Mindenki szerette a faluban, mindenkinek integetett, dudált, segített, ha kellett, éjjel is ment dolgozni. Polgárőri szolgálatot is ellátott.

Gyászol a lánya

„A világ legcsodálatosabb édesapja volt” – mondta a lánya Anett. Augusztusban Horvátországban voltak, minden évben együtt jártak nyaralni. Boldog családként éltek.

A nyugdíjas mentős látta, hogy nem lehet mit tenni 

A baleset helyszínével szemközt egy nyugdíjas mentős él. Attila az elsők között volt, aki segíteni érkezett. Mire odaért, már ott volt a baleset helyszínén az áldozat komaasszonya, a házból futott ki, merthogy az ő kerítésükbe csapódott be a traktor.  

Hallotta a zajt

„A teraszon ültem, rejtvényt fejtettem, és egy erős fémes hangot hallottam, mintha leszakadt volna egy pótkocsi” – mondta Veresegyházy Attila. A férfi, ahogy tudott, átment az árkon, addigra már fel volt borulva a pótkocsi, a bejárati híd megfogta a traktor elejét.

Esélye sem volt

Az áldozat a leeresztett ablakon dőlt ki, a traktor ráesett és az ajtóoszlop az alsó ívek vonalán, keresztben nyomta meg, a feje a híd betonjához csapódott. Mire a nyugdíjas mentős odaért, az áldozat már nem élt. A nyugalmazott ápoló szerint belső vérzés okozhatta a halálát. 

Durva baleset

„Nem az első eset, hogy ilyet láttam az életben, de sokkolt, mert ismerem a családot, a betegeim voltak korábban, közeli ismerősök vagyunk” – tette hozzá. A nyugdíjas mentős elmondta, hogy harminc éve egy Trabantot nyomott össze egy sörösautó Bonyhádnál, mert nem adtak elsőbbséget. Mind az öt benne ülő meghalt. Számára a kedden történt traktor baleset ugyanolyan durva, mint az az évtizedekkel ezelőtti.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: police.hu