Újra bíróság elé kell állnia Kozsonak. A zenész ellen most azért folyik eljárás, mert 10 millió forintot kért kölcsön egy volt alkalmazottjától, akinek azt ígérte, nyit egy hostelt és a nő résztulajdont kap. Viszont a zenésznek esze ágában sem volt hostelt nyitnia, a kölcsönt pedig nem adta meg. Ügyvédje most állítja, tavaly nyáron Kozso már rendezte a tartozást.

Tízmilliós tartozás

A zenész 2015-ben tízmillió forintot kért kölcsön egy volt alkalmazottjától, ám a hölgy később hiába követelte vissza az összeget. A vád jelentős kárt okozó csalás bűntette, amelyért akár öt év börtön is járhat – írja a Blikk. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szerelmi viszonyban voltak

Kozso ügyvédje azt állítja, az összeget már visszafizette a védence annak a hölgynek, akivel a lap információja szerint korábban szerelmi viszonyt is ápolt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Külföldre ment a pénz után

„Miután a nő felmondott, még tartották a kapcsolatot, Kozso pedig tudta, hogy külföldre költözött, és viszonylag jó anyagi körülmények közt él” – mondta Kozsó egyik ismerőse. A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint Kozso külföldön is meglátogatta a nőt, akitől vállalkozásához kért segítséget.

Résztulajdont ígért neki

„Elmondta, szeretne létrehozni egy bárral együtt működő hostelt, azonban az ingatlan belső átalakításához szükséges 25 millió forinttal nem rendelkezik. A férfi azt ígérte a sértettnek, hogy ha rendelkezésére bocsátja a felújításhoz szükséges összeget, akkor 50 %-os részesedést ad neki a későbbi bevételből” – írja közleményében a törvényszék.

Visszakérte a pénzt

A bíróság azt is közölte, hogy a nő több részletben 10 millió forintot adott a zenésznek, ám egy évvel később, 2016-ban meggondolta magát, s visszakérte a pénzt. 

Átverte kölcsönadóját

„A terheltnek a hostel és bár létrehozása valójában nem állt szándékában. Célja kizárólag az volt, hogy a sértettől pénzt szerezzen, amely összeget saját céljaira fordította” – írja tájékoztatójában a Fővárosi Törvényszék.

Kozsó nem nyilatkozik

A Sződligeten élő Kozso a Blikk megkeresésére nem válaszolt, de ügyvédje azt mondta, hogy azóta a tartozást rendezte a zenész, de az eljárás közben már elindult.

Visszafizette a kölcsönt

„Valóban volt egy kölcsön, amelyet késedelmesen, de ügyfelem megfizetett, tehát elszámolt vele. A tízmillió forintot 2021. június 18-án visszafizette a hitelezőnek” – mondta dr. Novák Péter ügyvéd.

Áramlopási ügy

Kozso áram- és gázlopási ügye is 2016-ban indult. „Akkor vettem át az üzlet vezetését, amikor Kozso Amerikában volt, hívott, hogy az elődömben nem bízik, mert beengedte a gázóra-leolvasót… Barátként segítettem őt a hat évvel ezelőtti agyműtétje után. Én hordtam orvoshoz, tanítottam beszélni, tartottam benne a lelket. Ezért kért meg, hogy eleinte csak felügyeljem, hogy rendben menjenek a dolgok a teázóban, később pedig, hogy vezessem is az üzletet” – monda 2020-ban a zenész egykori barátja a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

Pár ezer forint volt a villanyszámla

A 6. kerületi teázó egykori üzletvezetőnek az lett gyanús, hogy a háromszintes vendéglátóegységben lévő sok elektromos berendezés ellenére néhány ezer forintos villanyszámlák érkeznek.

Áramütés érte az alkalmazottakat

Állítja, az alkalmazottakat néha apróbb áramütés is érte, villanyszerelőt hívott, aki szerint „tákolva” voltak a vezetékek, ám Kozso megtiltotta, hogy bárkit beengedjenek abba a zárt helyiségbe, ahol a mérőóra található.

Visszafelé pörgött az óra

Állítólag az alkalmazottakat többször is érte áramütés, Kozsó azt is megtiltotta, hogy bárki bemenjen abba a helységbe, ahol a villanyóra van. Később az alkalmazottak rájöttek, hogy a mérő visszafelé pörög.

1,7 millió forintos kárt okozott

Az ügyészségi irat szerint a vádlott az irányítása alatt üzemeltetett vendéglátóipari egységben a hitelesített villamos fogyasztásmérő órát ismeretlen személy közreműködésével befolyásolta. Mindezzel 1,7 millió forint kárt okozott a szolgáltatónak. Az ügyészség a vádlottat nagyobb értékre elkövetett lopással és felbujtóként elkövetett bélyeghamisítással vádolja.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Kozso