Kigyulladt egy lakás a Komárom-Esztergom megyei Lábatlanon, oltás közben egy holttestet találtak a tűzoltók – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Hatalmas füst Lábatlan felett

Péntek délután négy óra körül érkezett a jelzés arról, hogy Lábatlanon nagyon füstöl egy kétszintes társasház 2. emeleti lakása a Cementgyári Lakótelepen – írta a Mukics Dániel szóvivő. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy szikra

A 40 négyzetméteres, szoba-konyhás lakásban ruhák égtek két négyzetméteren, azok nagy valószínűséggel egy kipattanó szikrától kaptak lángra.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Csorváson egy ház füstölt

Holttestet találtak egy kigyulladt házban péntek reggel a Békés megyei Csorváson. A József Attila utcában a tetőszerkezet alatti részen füstölt egy ház.

Három szoba is égett

Egy nyolcvan négyzetméteres családi ház három helyisége égett. A tűzoltók több oldalról oltották a lángokat, a 40 négyzetméteren pusztító tüzet fél óra alatt sikerült eloltaniuk.

Egy ember meghalt

A szobában és az előszobában bútorok és felhalmozott szemét égett. Oltás közben megtalálták az épület lakójának holttestét.

Szabadtéren is nagy a gond

A tűzoltókat az elmúlt hétvégén 230 szabadtéri tűzhöz riasztották, két nap alatt mintegy 840 futballpályányi terület égett le.

Felgyújtott egy garázst

Vádemelést javasol a rendőrség az ellen a férfi ellen, aki 2020 novemberében felgyújtott egy rákospalotai garázst, emiatt az épület tetőterében élő 60 éves házaspár életét vesztette.

Így történt

 Az 52 éves gyújtogató 2020 november 23-án hajnalban a XV. kerületi Pázmány Péter utcában található kertes ház garázsát gyújtotta fel, a tűzben a házaspár férfi tagja a helyszínen, felesége a kórházban vesztette életét a szakértő szerint heveny füst- és szén-monoxid-mérgezés miatt. Unokájuk a lelki megrázkódtatáson és sokkon kívül nem sérült meg, a 12 éves gyerek, a később meghalt nagypapa segítségével ki tudott mászni az ablakon .

Részeges volt a gyújtogató

Az áldozatok és a gyanúsított is az ingatlan tulajdonosának, egy építőipari vállalkozónak dolgoztak, aki lakhatást biztosított nekik. A garázsban az ingatlan tulajdonosának autója és építőipari anyagok égtek el a tűzben. Az okozott kár mintegy 60 millió forint.