A budapesti orvost csalival buktatták le, egy papírt kellett volna elintéznie egy álpáciensnek.

Pszichiáter volt a célpont

Megbízhatósági vizsgálat alapján vádat emeltek egy budapesti pszichiáter ellen vesztegetés elfogadása miatt – közölte a fővárosi főügyész. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Előre bejelentkezett

A Nemzeti Védelmi Szolgálat szolgálat munkatársa, egy tárgyalótiszt ment el az orvoshoz. Azt mondta neki, hogy egy ismerőse ajánlására kereste fel az orvost, mert novemberben a büntetés-végrehajtási intézetbe kell bevonulnia, üzleti ügyei intézése miatt azonban a büntetés letöltése alól fél év halasztásra van szüksége, és ennek elintézéséhez az orvos segítségét kérte.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hálás lenne

Arról is beszélt, hogy egészségügyi problémája nincs, de a segítségért hálás lenne. A főorvos – az ajánlat jogellenességét felismerve – közölte a tárgyalótiszttel, hogy az egészségügyi nyilvántartásban megnézi a kórelőzményt.

Kamu duma

A tárgyalótiszt ekkor azt mondta, hogy nem magyar állampolgár, korábban nem kezelték, magyar TAJ-száma sincs még, azt várhatóan a következő héten kapja meg.

Irány a magánrendelés

Az orvos erre azt a megoldást ajánlotta, hogy a magánrendelésén keresse fel őt, ahol visszamenőlegesen rögzít korábbi, valótlan kórtörténetet, majd november elején annak alapján kiállít olyan, valótlan tartalmú igazolást, amely szerint négy-öt hónapja kezelésen vesz részt.

300 ezer volt a csali

A szolgálat munkatársa ekkor elővett egy zárt borítékot, amelyben 300 ezer forint volt, és azt a főorvos felé nyújtva, az asztalra helyezve megköszönte a segítséget. Ezt akkor az orvos nem tette el, de utalt arra, hogy a magánrendelésen ez megtörténhet.

A feljelentés

A megbízhatósági vizsgálat alapján az NVSZ feljelentést tett, a nyomozás után pedig a Fővárosi Főügyészség vádat emelt az orvos ellen vesztegetés elfogadása miatt.

Az ügyész eltiltást is kért

Az ügyészség indítványozza, hogy a bíróság ítélje a vádlottat börtönre és pénzbüntetésre, valamint határozott időre tiltsa el az orvosi foglalkozástól. A börtönbüntetés végrehajtásának felfüggesztésére az ügyészség csak akkor lát lehetőséget, ha a vádlott a bűnösségét az előkészítő ülésen beismeri – írta Ibolya Tibor fővárosi főügyész.

Nem kell átvenni a pénzt

A főügyész a közleményben arra is felhívta a figyelmet, hogy a vesztegetés megvalósulásához a büntető törvénykönyv szerint nem kell megtörténnie a tényleges pénzátadásnak, elegendő, ha az ígéretet elfogadják.

Videón a megbízhatósági vizsgálat magyarázata