A kaposvári rendőrök kiskorú veszélyeztetése miatt mindkét szülővel szemben eljárást indítottak. Az ügy adatai alapján egy 25 éves kaposvári lakos 2021. november 11-én napközben otthonában tartózkodott élettársával és a 6 és fél hónapos kisbabájukkal.

Többször megütötte a babát

Miközben az anya magukra hagyta őket, hogy tápszert készítsen, a gyermek sírására annyira felidegesedett a pihenni vágyó férfi, hogy ököllel többször is megütötte a csecsemőt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az anya csak napokkal később vitte orvoshoz

Az időközben visszaérkező anya a bántalmazást maga is látta, de a gyermeket ennek ellenére is csak napokkal később vitte orvoshoz. A vizsgálat során kiderült, hogy a babának súlyos sérülései vannak, eltörött a koponyacsontja, írja a police.hu.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem ez volt az első

A nyomozás során a kaposvári rendőrök megállapították, hogy nem ez volt az első ilyen bántalmazás. Három hónappal korábban egyszer már megütötte az apa a gyermeket, de a 25 éves nő ekkor – a csecsemő látható sérülése ellenére – sem fordult orvoshoz.

Kiskorú veszélyeztetése

A rendőrök november 18-án kiskorú veszélyeztetése bűntett megalapozott gyanúja miatt mindkét szülőt kihallgatták. Az apát továbbá súlyos testi sértés bűntett elkövetésével is gyanúsítják. B. Tibort őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását. P. Klaudiával szemben szabadlábon hagyása mellett folyik a büntetőeljárás. A szülők elfogásáról készült videót, az életkor igazolása után, itt lehet megnézni.

Nem egyedülálló eset

Az ilyen és ehhez hasonló sajnos egyáltalán nem ritkák. Itt a Kékvillogó oldalán is beszámoltunk arról a 2020-as ügyről, melynek során egy férfi brutálisan bántalmazta 2 éves kisfiát, mert zavarta ahogyan a pici sírt.

Nem hagyta abba a sírást

Mint megírtuk a férfi tavaly július 10-én napközben tiszavasvári otthonában tartózkodott ittasan, miközben 2 éves gyermeke az udvaron játszott. Mikor a kisfiú sírni kezdett, az apja rászólt. Mivel nem hagyta abba a sírást, a gyanúsított egy alkalommal kisebb erővel megrúgta a gyermeket. A kisfiú tovább sírt, ezért az apa nagyobb erővel újra mellkason rúgta, amitől a kisfiú elesett.

Kétszer is felrúgta

Az édesanya saját elmondása szerint a boltban volt karon ülő kislányával és a nagyobbik fiával, amikor megtörtént az épp ésszel felfoghatatlan eset. A kétéves Sanyikát házuk udvarán az apa kétszer is felrúgta – csak azért, mert sírt.

Rendőrautó és mentő is érkezett

Az anya arra ért haza, hogy a házuknál rendőrautó és mentő van. Amikor meglátta a kisfiát, összeesett. Az élettársa eltűnt, a rendőrök nagy erőkkel kezdték el keresni.

Feladta magát

Végül a gyanúsított 3 nappal később feladta magát, miután az  utcában lakók is keresték őt. Egyesek szerint lincshangulat uralkodott el az utcában, ha ők kapták volna el a gyanúsítottat, valószínűleg megverték volna.

Nem tudott magyarázatot adni a tettére

Az apa tettére nem tudott magyarázatot adni. Annyit viszont elismert, hogy meglehetősen részeg volt azon a napon. A gyermek sírt, rászólt, de ő nem hagyta abba, akkor jött az első kisebb rúgás. A gyermek a rúgás miatt még jobban elkezdett sírni, akkor jött a második nagyobb rúgás, ami az alig kétéves gyermek mellkasát érte.

Csak a véletlen múlt, hogy nem történt tragédia

A gyermek a bántalmazástól 8 napon belül gyógyuló, könnyebb sérüléseket szerzett, de csak a véletlenen múlott, hogy nem következett be súlyosabb sérülés. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pixabay