Tragikus baleset történt szerdán délelőtt Peremartonban, ahol két férfi által végzett munka során a földréteg megcsúszott és maga alá temette őket.  Az egyik férfi meghalt, a másikat pedig mentőhelikopterrel vitték kórházba. Két évvel ezelőtt Miskolcon, 3 munkás halt meg, miután egy pincefelújítás közben rájuk omlott a föld.

Rájuk omlott a föld

Föld omlott két férfira egy víztározó ásása közben március 13-án délután. A balesetben a középkorú férfit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. Egy másik, 70 év körüli férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínre riasztott mentőegység sajnos az újraélesztési kísérlet ellenére sem tudta már megmenteni az életét.

A fiatalabb férfi túlélte

Az áldozat egy 71 éves tiszakécskei férfi, aki a helyszínen meghalt. A másik munkás, egy 46 éves ceglédi férfi mentőhelikopterrel vitték kórházba.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Büntetőeljárás folyik

Bartók Judit rendőrségi szóvivő a peremartoni esettel kapcsolatban elmondta, halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított büntetőeljárást a Veszprém Vármegyei Rendőr-Főkapitányság.

Pinceomlás Miskolcon

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, 2022 szeptemberében, beomlott egy pince Miskolcon, a Szent Benedek pincesoron. A mélyben 3 munkás dolgozott. A földomlás után egyik dolgozó sem adott életjelet magáról. A katasztrófavédelem munkatársai nem sokkal azután megállapították, hogy két ember biztosan meghalt.

Mindhárman meghaltak

Később kiderült, harmadik társuk sem élte túl a balesetet. A holttesteket csak másnap hozták felszínre. A mentésben bányamérnökök is részt vettek, mivel több tonna föld omlott rá a munkásokra, és félő volt, hogy további földomlások is várhatóak.

Családjukat akarták segíteni

Három fiatal családapa az áldozat, a felsőzsolcai, miskolci ás tiszalúci férfiak pedig mind több gyermeket hagytak félárván. „Mindegyik édesapa volt, azért dolgoztak, hogy a családjuknak a nehéz időkben is mindent megadhassanak” – mondta az egyikük ismerőse.

Büntetőeljárás indult

A rendőrség halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 45 éves miskolci férfival szemben, majd a nyomozás befejezése után továbbította az iratokat az ügyészség felé.

Nem tett vallomást

Az ügyészség tavaly szeptemberben azt mondta az üggyel kapcsolatban, hogy a gyanúsítottként kihallgatott építési kivitelező nem tett vallomást, és kijelentette, nem érzi felelősnek magát a baleset bekövetkezése miatt.

Nem volt engedélyük

Az ügyész elmondta, hogy a gyanúsítás szerint a kivitelezőnek nem volt építési engedélye a felújítási munkához, és arról sem győződött, meg hogy kell-e engedély hozzá. Emellett nem végzett kockázatelemzést, nem biztosított védőfelszerelést a munkásainak, és semmi olyan óvintézkedést nem tett, amivel megóvta volna a dolgozókat, ez pedig ok-okozati összefüggésben van a sértettek halálával. A bűncselekmény büntetési tételkerete szerint akár nyolc év szabadságvesztést is kaphat a kivitelező.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: a miskolci pincebaleset helyszíne – Forrás: police.hu