14 év fegyházra, valamint 10 év közügyektől eltiltásra ítélte szerdán a Fővárosi Törvényszék H. Krisztinát, aki közel hatvan szúrással, vágással és fejszecsapással végzett az őt elhagyó élettársával Budapesten, a 2. kerületi Kapás utcában. Az elkövető feltételesen sem bocsátható szabadlábra. A tárgyaláson azt mondta, tette miatt minden nap szembe köpi magát.

Féltékenység gyötörte

A 41 éves nő és a 37 éves Attila egy társkereső oldalon ismerkedett meg hét évvel ezelőtt, és nem sokkal később össze is költöztek. Az asszony kezdetektől fogva féltékeny volt a férfi családi és baráti kapcsolataira, emiatt gyakran vitáztak. Azt feltételezte, hogy a párja megcsalja őt, ezért feltörte a férfi közösségi oldalát, elolvasta, kifotózgatta a magánbeszélgetéseit. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Szakítani akart a férfi

Miután a pár kapcsolata végleg megromlott, a férfi szakítani akart. A nő innentől mindig kitalált valamit, hogy maradásra bírja: hol terhességre, hol nem létező betegségre hivatkozott, de az is előfordult, hogy azt mondta Attilának: öngyilkos lesz, ha elhagyja őt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Baseballütővel verte meg

A férfinél akkor telt be végleg a pohár, amikor az egyre erőszakosabbá váló párja egy baseballütővel esett neki, és beleharapott a lábába. A férfi nem jelentette fel a kisgyermekes asszonyt, de elhatározta, hogy végleg megszakítja vele a kapcsolatot, és elköltözik a közösen bérelt Kapás utcai lakásból.

Könyörgött, hogy találkozzanak

2021. január 30-án elvitte a holmijait a lakásból, a nő ezt csak akkor tudta meg, amikor hazaért a munkából. Ezután többször hívta telefonon a férfit, számon kérte rajta a költözést, egyúttal egy személyes találkozóért könyörgött, amibe végül a férfi beleegyezett.

Fejszével verte szét a fejét

A férfi február elsején elment a Kapás utcai lakásba, ahol az asszony már várt rá. Az asszony előbb késsel, majd egy fejszével egészen brutális módon végzett vele. Közel hatvan szúrt és vágott sérülést okozott az áldozatnak, akinek szinte egyetlen ép porcikája sem maradt. Halálát a sérülésekből adódó kivérzéses sokk és a nyakát ért rengeteg sérülés okozta.

Helyszínelés a gyilkosság után

Forrás: BPK

Magával is végezni akart

A gyilkosság után az asszony magával is végezni akart: felvágta az ereit, de a kiérkező rendőrök és mentősök megmentették az életét. A nőnek a korábbi kapcsolatából volt egy nyolcéves kislánya, de akkor a gyerek nem tartózkodott otthon.

16 év fegyház

Az ügyészség 16 év fegyházat kért H. Krisztinára, amennyiben az előkészítő ülésen beismeri a tettét. A nő ugyan beismerte a tettét, de pszichés problémákra és epilepsziára hivatkozva mindenképp tárgyalást akart, hátha megállapítják, hogy nem vagy csak korlátozott mértékben beszámítható.

Vállalja a felelősséget

H. Krisztina az utolsó szó jogán azt mondta, minden nap azzal kel és fekszik, hogy tönkre tette a volt párja családját és testvéreit, és hogy nem volt joga ezt tenni. Hosszasan ecsetelte, mennyire sajnálja a történteket, és vállalja a tettéért a felelősséget. Ezt követően megfordult, majd könnyeit nyelve sírva kért bocsánatot az áldozat tárgyalóban helyet foglaló hozzátartozóitól és barátaitól.

Sírva beszélt a bíróságon

„Minden nap szembeköpöm magam, mert egy undorító szar alak vagyok. Bocsánatot kérek, mert nem volt jogom ezt tenni. Ha tehetném, akkor lehúznám magamról a bőrt, és odaadnám neki csakhogy visszatérjen” – mondta sírva.

Nem volt őszinte a tettes

A 24.hu megkérdezte az áldozat egyik barátját, mennyire tartotta őszintének a nő bocsánatkérését. Azt mondta: semennyire, mert ott volt a korábbi tárgyalásokon is, és látta, milyen a nő valódi személyisége.

Megszólalt a testvér

„Az elkövető azt mondta, hogy mindennap szembesül azzal, amit tett. Én pedig azt kívánom neki, hogy hosszú élete legyen, és tényleg mindennap szembesüljön vele” – mondta az áldozat testvére a lapnak. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a gyilkosság után – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu