A mexikói italok valósággal elkápráztatják az ízelőbimbókat, az ízükben ott szunnyad a legendás történelem. A cikkben bemutatjuk azokat a nedűket, amelyeket mindenképpen érdemes megkóstolni. Érdemes beszerezni néhány különleges változatot, és megkóstolni ezeket a csodákat.

A különleges mexikói ital, a tequila beszerezhető az iDrinks üzleteiben és webáruházában. Ezáltal otthonunk kényelméből ismerhető meg Mexikó színes és változatos italkultúrája.

Az agávéművészet csúcsteljesítménye

Az első tequilát valamikor a 17. század közepén készítették. A mexikóiak szerint Tequila városában készítik a mesterek a legjobb változatokat. Ez az ital szerzett világhírnevet Mexikónak. Az értő mesterek kezei között olyan csúcsminőségű italok születnek, mint például a Butterfly Cannon Blue 100% Agave, a Kah Añejo Tequila és a Olmeca Blanco Tequila.

A Don Ramón Reposado Tequila dupla lepárlással készül, és tölgyfahordós érleléssel a műfaj egyik kifinomult képviselője. A Vivir Blanco Tequila krémessége pedig elbűvöl mindenkit, az aromái közül előtérbe kerül az üde citrusosság. Az El Sueno Coffee Tequila likőr egy innováció, amely kávés ízekkel keveri újra a tequila aromavonulatát.

Mezcal, a kihagyhatatlan ital

Az italkultúrában egyre nagyobb szerepe van a mezcalnak. Többféle stílusú és fajtájú változat kerülhet a palackokba, ez függ az éghajlattól, az agávé fajtájától, a lepárlási technikától, és az erjesztés során használt tartálytól.

Érdemes megkóstolni a Rooster Rojo Mezcal italt, a műfaj gyöngyszemét. Ízében érezhető az enyhe füstösség, valamint a fűszeres és gyümölcsös fuvallatok. Továbbá nem érdemes kihagyni a Rey Campero Mexicano Mezcal kóstolását sem. Alkoholtartalma 48.2%, az átlagostól jóval magasabb. Megjelenik benne az édes gyümölcsösség és a kellemes füstösség, az arany középutat megtalálva egyensúlyoz a fanyarság és a krémesség között.

Mexikó színes és változatos italkultúrája

A pulque egy fehér színű, markáns ízekkel rendelkező nedű, amit ma is nagy rajongás övez, a nemzeti identitás részét képezi Mexikóban. Az agávénövény erjesztett nedvéből készül. Az alkoholmentes italok kedvelőinek tökéletes választás az aguas frescas, amely különböző gyümölcsök magjából vagy pépjéből készül, és olykor cukorral édesítik.

Az alacsony alkoholtartalmú tepachet is előszeretettel fogyasztják, igen elterjedt ital Mexikóban. Ez a nagyszerű nedű friss ananászból és annak héjából készül. Mindemellett a sörös michelada ital is népszerű, amelyben található limelé, só, Worchestershire szósz, fűszerek és chili, olykor gyümölcspéppel is feldobják. 

A margarita cocktail sem maradhat ki a sorból, hiszen Mexikó nemzeti koktélja. A kávés italok közül pedig a Cafe de Olla örvend nagy népszerűségnek, mára tradicionális mexikói itallá nőtte ki magát. Érdemes beszerezni néhány különleges italt az iDrinks üzleteiből vagy webáruházából.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő az idrinks.hu oldalt működtető cég.

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.