Gyenes Levente újból polgármesterként tevékenykedik. Közel fél évet kellett börtönben ülnie, márciusban szabadult.

Szeptemberben fogták el

Tavaly szeptemberben adócsalással gyanúsították és őrizetbe is vették Gyömrő polgármesterét, Gyenes Leventét. Hat hónapig tartották fogva, máricus 9-én engedték szabadlábra, de egy szigorú megkötéssel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nyomkövetőt kell viselnie

Gyenes Leventének nyomkövetőt kell viselnie a lábán. Házi őrizetben van, így az otthonából látja el a polgármesteri feladatait. Ugyanakkor teljes döntési és aláírási jogkörrel rendelkezik, és megkaphatja a fizetését is, méghozzá hiánytalanul.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A hivatalba nem tud bemenni

Mivel házi őrizetben van, így a polgármesteri hivatalba nem járhat be, home office-ból, távmunkában dolgozik. Facebook oldalán mint polgármester tesz közzé bejegyzéseket. 13 ezer követővel rendelkezik.

Az áprilisi tavaszi nagytakarításról is posztolt

Évekkel ezelőtt már elítélték

Gazdasági bűncselekmények vétsége okán jogerősen elítélték Gyenes Leventét korábban. Ez nem ártott a népszerűségének, mivel újból megválasztották a Pest vármegyei település polgármesterének.

A luxusvillájában ütöttek rajta

Tavaly ősszel a gödöllői luxusvillájából az egyik hajnalon vitték el a kommandósok. A NAV közzétett egy felvételt akkoriban, amelyben több millió forintnyi készpénzt és más értékeket is lefoglaltak. Tény azonban, hogy nem nevezték meg, kit fogtak el.

Ezzel vádolják

Hat személy ellen folyik eljárás bűnszervezetben, jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt. Gyömrő polgármesterét nevezték meg felbújtónak. Amíg Gyenes Levente a börtönben volt, nem kapott fizetést, a település irányítását pedig az alpolgármester, Tóth János végezte.

Tagadja Gyenes Levente a vádakat

A gyömrői település első embere azt mondta, hogy olyan céggel szemben folyik az eljárás, amelyből évekkel ezt megelőzően kiszállt, így nincs már köze hozzá. Eddig csak a városi Signal tv számára adott interjút.

Az interjú

Nem szándékozik lemondani

Az interjúban elmondta, hogy ha a társai támogatják a Jó itt élni frakcióban, akkor kitölti a 2024 őszéig szóló mandátumát és marad Gyömrő polgármestere. Erre megvan a lehetősége, mivel csak akkor lehet valakit felmenteni a polgármesteri tisztségéből, ha elmarasztaló ítélet születik vele szemben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Gyenes Levente – Forrás: archív