A 31 éves K. Ferencet már korábban elítélték, de a férfi nem állt le, ezért a rendőrök lecsaptak az embercsempészre. Az elkövetőt a bácsi lakhelyén fogták el, az akcióról pedig videó is készült, amelyet a cikk alján nézhetsz meg.

Nyomoztak az embercsempész ellen

A készenléti rendőrség nyomozást indított a 31 éves K. Ferenc ellen, mivel a gyanú szerint a férfi 2020 novemberében megbízta az egyik ismerősét, hogy illegális bevándorlókat szállítson Ausztriába, amihez biztosította az autót is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Beszálltak az autóba

November 22-én, délután összesen 10 bevándorló szállt be a szerb határnál a csempészautóba. Ugyanakkor nem volt szerencséje a magukat szír állampolgárnak valló férfiaknak, mivel a rendőrök az M5-ös autópályán feltartóztatták a járművet, a tetteseket pedig elfogták.

Letartóztatták

Az autó sofőrjét, a Bács megyei 43 éves B. Ferencet szintén elfogták, akit azóta le is tartóztattak embercsempészés miatt. Kezdetben ellene Pest megyei rendőrök nyomoztak, azonban az ügyet átvette a KR NNI Illegális Migráció Elleni Osztálya.

Falhoz állították az elkövetőt

Fotó: Police.hu

Kattant a bilincs a csempész kezén

Fotó: Police.hu

Voltak már hasonló bűncselekményei

A rendőrök kiderítették, hogy a szálak messzebb vezetnek, így jutottak el a már ismert 31 éves Bács megyei K. Ferenchez, akinek korábban már voltak hasonló bűncselekményei, amelyek miatt már jogerősen el is ítélték. Börtönbüntetését viszont nem kezdte meg, ezért elfogására összehangolt rendőrségi akciót szerveztek, majd a kommandósok 2021. március 17-én el is fogták a férfit.

Elfogták az embercsempészt

Fotó: Police.hu

Őrizetbe vették

A lakóhelyén elfogott férfit embercsempészéssel gyanúsították meg, majd bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Íme a kommandósok akciója

Kiemelt kép: Részlet a rendőrségi videóból