Ismét tüntetést szervezett a korlátozások ellen Gődény György, aki a felhívásában a Hősök terére vezényelte ki a híveit. A szombati tüntetés azonban hamar elakadt, ugyanis a csapatokban érkező rendőrök körülzárták a Hősök tere felé tartó tüntetőket.

Gődény szervezett tüntetést

Március 20-ára ismét tüntetést szervezett dr. Gődény György, aki ma reggel a Hősök terére hívta ki a követőit. Felhívásában jelezte, hogy minden tüntető hozzon magával sípot, nemzetiszínű zászlókat, dobokat és dudákat – írja a Blikk.

Normális életért tüntetnek

„Ma fontos napja lesz minden Normális Életre vágyó embernek” – olvasható Gődény felhívásában. A korlátozások ellen tiltakozók szombat délre vonultak ki a Kossuth térre, és onnan vonultak volna át a Hősök terére. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megjelentek a rendőrök

A tüntetők a Kossuth téren gyülekeztek, majd onnan akartak átmenni a Hősök terére, azonban útjukat állták a rendőrök, akik egy több mint 50 főből álló rendőrsorfalat emeltek a demonstrálók elé, és körülzárták őket.

Igazoltatják őket

A bekerített tüntetőket sorra igazoltatják a rendőrök, így a tüntetés hamar félbeszakadt. A helyszínen nem lehet kimozdulni a rendőrök körülzárásától, pedig a tüntetők még el sem jutottak a Hősök teréig.

Folyamatosan érkeznek rendőrök

Úgy tűnik, a hatóságok semmi esetre sem szeretnék hagyni, hogy a járványhelyzet kritikus harmadik hullámának az idején emberek tüntessenek, ezért újabb és újabb rendőri egységek érkeznek a helyszínre. 13 órakor még mindig igazoltatnak, akiket pedig már tovább engedtek, azok Gődénnyel fotózkodnak.

Voltak furcsa arcok

A tüntetésen volt olyan, aki tűz nélkül egy órája cigivel a szájában mászkált, mivel úgy gondolta, akkor nem kell maszkot hordania. Eközben mások lyukas és szabálytalanul hordott maszkokkal nyilvánítják ki a nem tetszésüket. Az ott lévők arra várnak, hogy mindenkit igazoltassanak, majd együtt vonuljanak tovább a Hősök terére.

Bajza utcánál vannak

„Ha nem megyünk most a Hősök terére, vége mindennek” – kiáltotta egy nő, a hívására pedig el is indultak a tüntetők. Negyed kettőkor mintegy 150-en maradtak a Bajza utcánál, ahol véget ért az igazoltatás.

Megérkeztek a Hősök terére

Végül fél kettő körül megérkeztek a délben a rendőrök által feltartóztatott tüntetők a Hősök terére, ahol nagyjából százan lehetnek.

Lenkei Gábor is ott van

A százfős tömegben feltűnt Lenkei Gábor is, aki a tüntetőknek szónokolt, az ő munkáját pedig puszival köszönték meg az ott tartózkodók. Rendőröket egyelőre még nem látni a Hősök terén. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Gődény egyik korábbi tüntetése – Forrás: Facebook