Vasárnap délelőtt, 11 órakor kezdte meg a tüntetést a Gődény György által szervezett korlátozásellenes csoport a budapesti Hősök terén. A résztvevők jelentős többségén nincs maszk, a rendőrök pedig nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre.

Korlátozások ellen tiltakoznak

Vasárnap délelőtt kezdtek gyülekezni a tüntetők a Hősök terén, hogy a járványügyi korlátozó intézkedések ellen tüntessenek. Az eseményt a rémhírterjesztéssel gyanúsított Gődény György szervezte meg – írja a Blikk. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hősök terénél tüntetnek

Megtelt a Hősök tere

A helyszíni tudósítók szerint a tüntetők kis távolságtartással ugyan, de megtöltötték a Hősök terét. A tüntetés egyébként a “Vegyük vissza az életünket!” elnevezést kapta meg, az eseményre pedig rendőrök is érkeztek nagy számmal.

Nem hordanak maszkokat

A tüntetés során a résztvevők többsége nem viselt vagy csak szabálytalanul hordott maszkot. A tüntetést a vírustagadó gyógyszerész, Gődény György szervezte Facebookon.

Ezzel üzentek

„Nem akarod, hogy kényszerítéssel vagy erőszakkal oltásokat kapj? Mozdulj meg! Nem szeretnéd egészségtelen szájmaszkokban tölteni az életed? Tépd le és gyere!” – írták az esemény leírásában.

Legfeljebb 1500-an lehettek

A helyszínen nagyjából 1500-an tartózkodhattak, és a tömeg főleg a Hősök tere közepén csoportosul. Azonban a tüntetők folyamatosan hagyják el a helyszínt, amióta a rendőrök is intézkedni kezdtek, közben pedig a jelenlévők a “rendszerváltást” skandálják.

Igazoltatnak

Miután a rendőrök is megmozdultak, a helyszínről egyre többen indultak haza. Egy-egy elsiető tüntető még bekiabálva szidalmazta a rendőröket, egymás között pedig a korlátozások értelmetlenségéről beszélgettek. A rendőrök folyamatosan igazoltatják a jelenlévőket.

Kitartanak

A rendőrségi előrenyomulásnak és a rossz hangosítás miatt Gődény szavait nehezen lehetett hallani, azonban a tiltakozók kitartanak. Eközben a rendőrök a járványügyi szabályok megsértése miatt intézkednek a gyülekezőkkel szemben.

Gődény egy videót is közzétett a Facebookon

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Részlet a videóból