A 2M villamossal ütközött össze egy személyautó a 9. kerületben, a Haller utca és a Balázs Béla utca sarkán. A fővárosi tűzoltók áramtalanították az autót.

Itt történt a baleset

Kedden dél körül szerencsés kimenetelű baleset történt a ferencvárosi Haller utcában a Balázs Béla utcánál. Egy idősebb hölgy Suzuki Swifttel közlekedett a Haller utcán a Nagyvárad tér irányából a Mester utca felé. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Több szabályt megszegett

A Balázs Béla utcához érve azonban úgy döntött, balra visszafordul a Nagyvárad tér felé, noha egyrészt ezt záróvonal tiltja, másrészt egy jelzőtábla is mutatja, hogy kötelező egyenesen haladni tovább.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A vezetőoldalon érte találat a Suzukit

Fotó: G.K.

Nem tudott már megállni a villamos

A megállóból pár másodperccel korábban indult vele párhuzamosan a 2M jelzésű villamos, fiatal vezetője pedig a lejtőn lefelé nem tudta már lefékezni a szerelvényt, pláne úgy, hogy elmondása szerint másfél-két méterrel előtte kanyarodott balra a Suzuki.

Beszorult az autóba

A Swift az ütközés hatására félig kifordult a szembejövő sínpárra. A villamos utasai nem sérültek meg, de megijedtek, a suzukis viszont nem tudta elhagyni a roncsot, mivel beszorult a bal első ajtó, ráadásul a villamos ütközője is az ajtóban maradt. Nem sokkal később a szerelvény visszatolatott, de az ajtót így sem tudták a hatóságok felfeszíteni, végül a sofőr (némi segítséggel) a jobb első ajtón tudott kiszállni, majd a saját lábán ment el a mentőautóig.

Az első és a hátsó ajtaja is megsérült az autónak

Fotó: G.K.

Kórházba szállították

A biztonsági öv megrántotta, más látható sérülése nem keletkezett, ám további vizsgálatok (röntgen, CT) céljából a Merényi Gusztáv kórházba szállították. Ő azt mondta, neki úgy tűnt, a villamos még nem indult el a megállóból, ezért fordult előtte vissza…

Nem kellett elszállítatni az autót

A helyszínelést követően a BKV munkatársai egy közeli parkolóba tolták a Swiftet, majd az időközben a helyszínre érkező fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót. Mint kiderült, a Suzuki mozgásképes maradt, csak a bal hátsó szélvédő tört ki, így rendőrségi igazolással a rokonai elgurulhattak vele egy dél-pesti telephelyre.

Tűzoltok és mentő a helyszínen

Így jártak a villamosok

A karambol miatt a 2M villamos a Haller utca / Soroksári út és a Nagyvárad tér M között, a 24-es villamos pedig a Nagyvárad tér M és a Közvágóhíd H között háromnegyed órán keresztül nem közlekedett. A Nagyvárad tér M és a Közvágóhíd H között a 24-es jelzésű pótlóbusszal lehetett utazni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni fotó – Forrás: G.K.