Szinte csábít a gyorshajtásra egy, a főváros szélén található utca: széles az útburkolat, lakóházak nincsenek a közelben, s a jelek szerint rendőr sem igazán. Az önkormányzat most kamerákkal küzdene a törvénytelen szórakozás ellen.

Azt csinálnak, amit akarnak

Illegális autóversenyzők miatt rettegnek a lakók Budapesten, a 4. kerületben: az átalakított sportkocsikkal utcai csatákat vívnak esténként, a környéken lakók egyébként aludni sem tudnak a bőgő motorok miatt – hangzott el a Tv2 Tények című műsorában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Mint ha csak egy filmben lennénk

Az egyik ilyen illegális versenyt videóra vették. Kis híján tragédia történt, mert a száguldókkal szemben váratlanul felbukkant egy szabályosan érkező autó. Óriási motorzúgás, majd hirtelen két száguldozó autó jelent meg a sötétben, egymással versenyeztek.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hajmeresztő másodpercek

Nagyon gyorsan mentek az úton, amikor hirtelen velük szemben jött egy másik autó, centiken múlt a frontális karambol – ez látható azon az amatőr felvételen, amelyet az összeállításban bemutattak. A nézők nagyon közel vannak az illegális versenyzőkhöz.

A nézők sincsenek biztonságban

„Egyértelműen látszik, hogy mik a veszélyei egy ilyennek. Nincs megfelelően biztosítva. A nézők ott ugrálnak az autók előtt. Az autók, amik mennek, nincsenek megfelelően irányítva, tehát nincs megfelelően lezárva az az útszakasz, ahol ők ezt a versenyt csinálják. Ebből adódóan nagyon sokszor vészhelyzet alakulhat ki ilyen szituációban” – magyarázta Csörgő László vezetéstechnikai szakértő.

Ezen az útszakaszon versenyeztek

A lakók nem tudnak aludni

Jól látható, már csak azért is életveszélyes amit csinálnak, mert pár száz méterrel feljebb egy lámpás kereszteződés található. Egy környéken lakó azt mondta, nagyon hangosak a tuningolt autók, nem tudnak aludni tőlük. A rendőrség szabálysértési eljárást indított, de nem ez az első, hogy illegális autóversenyeket tartanak.

Máshol is probléma a jelenség

Korábban Szigetváron halálos baleset lett a száguldozás vége. Az ajtaja is kitört egy fehér autónak, miután óriási erővel csapódott bele egy ezüst színű kocsi. A fehér kocsit vezető nő azonnal szörnyethalt. Azonban úgy fest, hogy az újpesti esetnek lesz következménye.

Tudnak róla, de csak most intézkednek

A vezess.hu arról számolt be az önkormányzat közleménye alapján, hogy kamerákat telepítenek az érintett útszakaszra. Mint írják, az illegális gyorsulási versenyek régóta problémát jelentenek a kerületben, hiszen amellett, hogy balesetveszélyesek, a közelben lakók is többször panasszal éltek a zaj miatt.

Kamerákkal figyelnének

A kamerák járőr üzemmódban, háromszázhatvan fokban képesek forogni, a kamerafigyelő helységben az ügyeletet a nap 24 órájában, 12 órás váltásban két-két rendőr látja el. Ha az ügyeletesek bármilyen szabálysértést észlelnek a térfigyelő központban, akkor a rendőrök/rendészek a helyszínre vonulnak és megteszik a szükséges intézkedést. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt képünk Freepik-illusztráció.)