Az eset még két éve történt, most ítélték el a felelőtlen sofőrt. A szerencsétlenül járt nő közvetlenül a baleset után még életben volt , egy hónappal később a kórházban veszítette életét.

Hatalmas sebesség

100 kilométeres sebességgel gázolt el egy 75 éves kerekesszékes nőt egy sofőr Vámosújfaluban még két évvel ezelőtt. A sofőr ötvennel mehetett volna. Az asszony az út szélén haladt az elektromos mopeddel, egy mellékútra akart lekanyarodni balra, amikor a szemből érkező furgonos elütötte – hangzott el a TV2 Tények című műsorában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Rettenetes látvány a baleset után

Egy összetört elektromos kerekesszék az árokban, egy több méter hosszú féknyom az úton – így nézett ki. a halálos balesetnek a helyszíne Vámosújfaluban, ahol egy 25 éves sofőr gázolt halálra egy 75 éves mozgáskorlátozott nőt 2021-ben. A férfi egy fehér furgont vezetett.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Térképen a tragédia helyszíne

Mindent beborított a törmelék

Százzal ment, amikor a baleset történt. A kocsi lámpája és a jobboldala összetört, a lökhárítója szétszakadt. Ütközéskor a kerekesszékről leszakadó alkatrészek több méteres körzetben mindent beborítottak, még az akkumulátor is kiszakadt belőle.

Jól látható az ütközés nyoma

Észrevette, de már késő volt

A nő az út szélén ment kerekesszékével, egy útkereszteződéshez ért, balra kanyarodott, de nem jelzett. Ekkor vele szemben 100 km/órával közeledett a furgon. A sofőr utolsó pillanatban vette észre a nőt, vészfékezett, de nem tudott megállni.

Később halt meg

A kocsi jobb elejével elütötte a 75 éves asszonyt, aki a kocsinak csapódott, majd a földre zuhant. A nő még élt az ütközés után, több csontja eltört. A baleset után egy hónappal a kórházban halt meg. A bíróság szerint a 25 éves sofőr súlyosan megszegte a KRESZ-t.

Nem jogerős

A megengedett 50 km/óra sebességnél csaknem kétszeresével hajtott a falu belterületén. A férfi kezét tördelve megtörten hallgatta az ítélethirdetést az utolsó szó jogával sem élt. a bíróság 2 év, három évre felfüggesztett és 3 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. az ítélet nem jogerős, a férfi és ügyvédje fellebbezést nyújtottak be. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt képünk a baleset helyszínén készült, forrás: police.hu.)