Vasárnap reggel is jócskán akadt dolguk a tűzoltóknak, több balesethez is vonulniuk kellett. Siófoknál két autó ütközött össze, Esztergom mellett pedig a tóba csúszott egy kocsi.

Teljesen elállta az utat

Keresztbe fordult egy menetrend szerint közlekedő autóbusz az Osztopán és Somogyjád közötti úton, az eddei elágazás közelében – közölte vasárnap reggel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Így sikerült kimenteni

Mint írják, a kaposvári önkéntes tűzoltók csörlővel mentették ki a járművet, amelynek utasait korábban mentesítő járat szállította tovább. A mentést végzők Facebook-posztjából az is kiderül, hogy hóláncot szereltek a kerekeire, felvontatták az emelkedőn, onnan pedig maga folytatta útját.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Videó a mentésről

Az autópályán is volt baleset

Nem csak egyedül itt akadt munkájuk a tűzoltóknak Somogyban. Az M7-es autópályán Siófok közelében összeütközött két autó a 102. kilométernél. Műszaki mentés céljából a siófoki hivatásos tűzoltók érkeztek a baleset helyszínére. Az egység áramtalanítja a járműveket, amelyek nem akadályozzák a forgalmat.

Tóba gurult egy autó

Esztergomnál pedig tóba csúszott egy autó. A vezető ki tudott szállni járművéből. Az esztergomi hivatásos tűzoltók csörlő segítségével vontatják majd ki az autót a tóból. Az nem derül ki a közlésből, hogy mi okozhatta a balesetet. Az Útinform azt írta, az M1-es autópályán, a Hegyeshalom felé vezető oldalon, Győr elkerülő szakaszán két személyautó ütközött össze. A 120-as km-nél a sérült járművek már a leállósávon vannak.

Szinte mindenhol esik a hó

Reggel nyolc órai összesítésük szerint mindenhol esik a hó. Intenzív havazást Csorna, Komárom, Körmend és Sárvár térségéből jeleztek. Hószállingózás jellemző Esztergom, Nagykanizsa, Szántód, Tamási és Kaposvár közelében. Sárbogárd, Mohács, Szekszárd, Baja, Kisújszállás, Szolnok, Hajdú és Békés vármegye nagy részén, esik, szemerkél az eső.

Érdemes óvatosan közlekedni

A gyorsforgalmi utak burkolata, az M1-es autópályán, Lébény és Komárom térségében latyakos, Csornánál hókásás az út. A többi autópálya burkolata vizes, sónedves az országban. A fő és mellékutak a Dunántúlon, többnyire latyakosak, hókásásak, havasak. A Duna-Tisza közén és a Tiszántúlon vizes, sónedves.

Van, ahol alig látni az úton

Az országban mindenhol jók a látási viszonyok, viszont Pápa, Körmend és Sárvár térségében közepes 100-300 méter közötti a látótávolság. Hazánkban szélcsend van, elszórtan gyenge a légmozgás, de a Dunántúlon, Csorna, Sárvár, Vasvár, Szombathely, Marcali, Nagyatád és Nagykanizsa közelében közepes (30-39 km/h) erejű a szél erőssége. A hőmérséklet -1 és +2 fok között változik.

Fa dőlt a vezetékre

A vasúton sem indult zökkenőmentesen a vasárnap reggel. A Mávinform közlése szerint késnek a vonatok a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon, mert fa dőlt a felsővezetékre Abaligetnél. A vezeték helyreállításáig szünetel a vonatforgalom Abaliget és Godisa között. Az utasokat pótlóbusz viszi Sásd és Bükkösd között. A pécsi vonalon 30-60 perces késésekre kell számítani.

Szarvast ütött el a vonat

Hajnalban pedig szarvast gázolt el egy személyvonat a Szár és Szárliget közötti szakaszon, Komárom-Esztergom vármegyében. Az utasokért mentesítő járat érkezett, a tatabányai hivatásos tűzoltók a biztonságos átszállásban nyújtottak segítséget. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünk forrása a Facebook.)