Az nem derült ki, hogy miért gondolta jó ötletnek, hogy kis híján megöljön egy embert – indoka nemigen volt rá. Minden bizonnyal hosszú börtönbüntetés vár rá.

Itt történt a bűncselekmény

Az eset még 2022 szeptemberében történt a főváros 20. kerületében, amikor is a kamasz az egyik haverjával éppen a helyi piac mellett sétáltak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ekkor lendült támadásba

Útjuk során egy lépcsősorhoz értek, ahol észrevette, hogy annak alján és takaró alatt alszik egy hajléktalan. Ekkor támadt az az ötlete, hogy felvesz a földről egy közel másfél kilogrammos betontömböt, amivel a lépcsősor tetején lévő korláthoz lépett.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Közbe akart avatkozni, de nem sikerült

Ezután a betondarabot a magasba emelte és azt a korláton áthajolva, nagy erővel a földön alvó hajléktalanra dobta. A vele lévő barátja ugyan látta, hogy mire készül az elvetemült fiú, ezért megpróbálta őt a korláttól elhúzni, de végül nem tudta megakadályozni a támadást.

Magának hívott mentőt

Ezt követően mind a ketten elfutottak a helyszínről, majd a támadó ekkor még egy sörösüveget is a hajléktalan felé dobott. Mivel az áldozatnak másnap fájdalmai lettek, ezért mentőt hívott magához. Mint utóbb kiderült, nagyon jól tette, hogy segítséget kért.

Ez mentette meg az életét

Ugyanis a közveszélyes támadás során életveszélyes sérüléseket szenvedett, s akár életét is veszíthette volna. Ez csak azért maradt el, mert szakszerű orvosi ellátást kapott. A fiú ellen folyó eljárás most új szakaszba lépett: hamarosan bíróság elé állítja az ügyészség.

Nem szabadulhatna előbb

A vádhatóság védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja a fiatal fiút, akivel szemben fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztést indítványoz – méghozzá úgy, hogy feltételesen se lehessen szabadlábra bocsátani.

Mindent vett a kamera

Minderről a a Fővárosi Főügyészség számolt be egy kedden kiadott közleményben. A fiatal bűnösségéről a Fővárosi Törvényszék fog dönteni. Alighanem mind a bíróság, mind az ügyészség munkáját megkönnyíti, hogy az esetet végig rögzítette egy külső biztonsági kamera.

Egy mozdulat sem maradt rejtve

Ezen jól látható, amint a páros észreveszi a hajléktalant, aki nem látszik a képeken. Még az is kivehető, hogy barátja mint ha integetne neki, majd – amikor látva, hogy a szép szó nem használ – megpróbál fizikailag közbelépni, de sajnos akkor már eldobta a betondarabot. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez pedig a már említett videó

(Kiemelt képünk is ebből a videóból származik.)