Elképesztően rövid idő alatt tették meg a távot. Az orvos azt mondta, még éppen, időben érkeztek meg. Nem ez az első eset, hogy ilyen segítséget nyújtanak a szentendrei rendőrök.

Telefonon jött a kérés

Június huszadikán délután egy apuka kért segítséget a 112-es segélyhívó számon. Elmondta, hogy vajúdó feleségével éppen egy fővárosi kórházba tartanak – olvasható a rendőrség honlapján közzétett hírben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Azonnal ugrottak segíteni

Budakalásznál azonban félreálltak, mivel nejének 1-2 perces fájásai voltak, attól tartott, nem érnek be időben. A diszpécser azonnal hozzájuk irányította a legközelebb lévő, szentendrei járőrpárt, akik nem haboztak: bekapcsolták a szirénát és utat vágtak a szülőknek.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Minden rendben történt

Szerencsére minden rendben ment, egymás után húzódtak le az autók, így akadálymentesen értek be a kórházba. Épp időben, gyakorlatilag az utolsó pillanatban – fogalmazott a kezelőorvos. A szülés aztán már gyorsan, biztonságosan és problémamentesen lezajlott, az édesanya és Léna névre hallgató kislánya egészségesek, jól vannak.

Felvétel a száguldásról

Pár hónapja volt egy hasonló eset

A szentendrei rendőröknek nem ez az első ilyen jellegű küldetésük. Mint korábban mi is hírt adtunk róla, március 25-én ugyancsak egy aggódó kispapa kért tőlük segítséget egy Pest vármegyei településen. Itt a sebességet mérő zsaruk arra lettek figyelmesek, hogy egy fehér autó parkol le mellettük.

Megindult a szülés

A sofőr feleségét és születendő gyermekét féltette, az asszonynál ugyanis a kiírtnál korábban megindult a szülés. Próbáltak haladni, de a hétvégi forgalom lelassította tempójukat, nagyon aggódtak, nem érnek időben a kórházba. Nem láttak más megoldást, az út szélén szolgáló rendőrökhöz fordultak.

Közrefogták a Fordot

Süket füleknek nyoma sem volt, az egyenruhások engedélyt kaptak addigi feladatuk felfüggesztésére, összepakolták cuccukat, bevágódtak autóikba, feltolták a kéklámpát, a szirénát és közrefogva a Fordot indultak a főváros felé.

Konvoj 40 kilométeren át

Az egyik elöl tisztította a terepet, őt követte a vajúdó kismamát szállító férj, a konvojt pedig egy másik rendőrautó zárta – 40 kilométer állt előttük, az idő szorított, mihamarabb a szülészetre kellett érni, nehogy bajuk essen, vagy egy nem várt körülmény veszélybe sodorja életüket.

Húsz perc alatt beértek

Az alsó hangon is legalább 50 percben letudható távolságot 20 perc alatt abszolválták, útközben pedig előkészítették, és elintézték, hogy az intézmény személyzetét ne érje váratlanul érkezésük.

Megnyugtatta a rendőröket

Mindnyájan fellélegeztek, amikor időben sikerült megállni a bejáratnál. A szentendrei rendőrök addig azonban egy tapodtat sem mozdultak, míg a kispapa – miután feleségét bekísérték – vissza nem ment hozzájuk és meg nem nyugtatta őket, hogy anyukát és kisfiát is gondjaikba vették az orvosok és ápolók. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünk az érintett rendőrautó fedélzeti kamerájának felvételéből származik.