Ami pedig minden bizonnyal egy többéves börtönbüntetés lesz. Nem tudni, hogy mitől vetemedett erre a szörnyű tettre. A helyieket akkor megdöbbentette az eset.

Innen indult minden

A bűnügy előzményei még 2022 nyarára nyúlnak vissza. Ekkor a későbbi áldozat 14 éves fiával együtt a Bács-Kiskun vármegyei Fülöpjakabra költözött. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Gyorsan elfajultak az események

Mivel munkavállalás céljából költözött a faluba, ezért gyereke nevelését rábízta egy ismerősére. A kamasznak ez nem tetszett, így 2022 novemberében ő is az anyjához költözött. Pár héttel később azonban már végzetes fordulatot vettek az események.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Közösen indultak el az iskolába

Ugyan biciklivel elindultak édesanyjával otthonról, azonban a gyerek elhatározta, hogy nem megy iskolába, hanem megöli a rövidesen hazatérő anyját. Amikor a település központjában elváltak egymástól, a kamasz visszafordult.

Lesben várt

Hazatérve a kerékpárját nem a megszokott helyen támasztotta le, hanem az iskolatáskájával és a kabátjával együtt az épület mögé rejtette. Ezután magához vett egy baltát és azzal a szoba sarkában elbújva várta a mit sem sejtve hazatérő anyját.

Esélye sem volt védekezni

Amikor a nő belépett a szobába, a fiú váratlanul hátulról, lesből az anyjára támadt: előbb ököllel többször megütötte, majd a baltával kétszer a nő fejére sújtott. Emiatt a földre zuhant és azonnal életét veszítette. A tettes a bűncselekmény nyomait gondosan feltakarította, majd az anyja telefonját és pénztárcáját magához véve elhagyta a házat.

Ezzel vádolja őt az ügyészség

A vádhatóság a gyereket előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével, továbbá kifosztás bűntettével vádolja. Éppen ezért őt fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre ítélnék – derül ki a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség keddi tájékoztatásából.

Az ágyban találták meg

A Bors egy, a történtek után nem sokkal megjelent cikkéből kiderül, hogy a feltételezett elkövetőt másnap a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Sajókazán fogták el. A beszámoló szerint borzalmas tette után Levente az ágyba tette be édesanyja holttestét. Itt az asszony élettársa bukkant rá a tetemre.

Senki sem értette a miérteket

A helyiek átlagos, dolgos családnak ismerték a kamasz családját és édesanyját, Szilviát. Az egyik falubeli szerint azonban a fiú sokat lógott az iskolából. A szomszédokat sokkolták a történtek. Akkor még értetlenül és döbbenten álltak a gyilkosság előtt.

Érthető döbbentség

Nem tudjuk, mi munkálhatott abban a kisfiúban, hogy ezt tette az anyjával. Hiszen még csak egy gyerek. Nem térünk magunkhoz – fogalmazott akkor egyikük. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünk a helyszíni szemlén készült, forrás: Magyarország Ügyészsége.)