Éveken keresztül verte és kínozta gyermekeit egy győri házaspár. Az apa a nagyobb lányaival olyan csinált, amit a feleségével szokott. A gyermekek az édesanyjuktól nem számíthattak védelemre, az egyik lány el is szökött otthonról. A szülőket most elítélte a bíróság.

Négy gyermeket neveltek

A férfi és a nő házasságából, 2000-ben, 2001-ben, 2005-ben és 2012-ben, 4 lány született, akiket győri lakásukban neveltek. A házaspár 2006 óta napi szinten kiabált egymással, amit a gyerekek is hallottak. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Ütötte az édesapa a gyermekeit

A két nagyobbik lánnyal végeztettek minden házimunkát, ők gondoskodtak kisebb testvéreikről is. Előfordult, hogy a férfi idősebb lányait úgy büntette meg, hogy fakanállal, szíjjal és horgászbottal ütötte őket.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az egyik lányt fojtogatta

A 15 éves gyermekét több alkalommal úgy fegyelmezte, hogy puszta kézzel fojtogatta, ameddig az láthatóan rosszul nem lett.

Borzasztó dolgot is csinált a lányokkal

A legidősebb, akkor már 16 éves lányát többször, akár két hétre is, szobafogságra ítélte. A férfi 2015-ben, az akkor 14 éves, 2018-ban, az akkor 6 éves lányaival szexuális cselekményt is végzett, végeztetett. 

Az anya nem védte meg őket

A gyerekek az édesanyjuktól segítségre nem számíthattak, nem védte meg őket az apa agresszivitásától.

Megszökött az egyik gyermek

A családban uralkodó feszült hangulat miatt 2018 tavaszán, az akkor 13 éves lány hetekre eltűnt, rendszeresen, nagy mennyiségben alkoholt és kábítószert is fogyasztott. Őt 2018-ban kiemelték a családból, nevelésbe vették.

14 év fegyházat kapott a férfi

A Győri Törvényszék a férfit szexuális erőszak bűntette, szexuális kényszerítés bűntette, többrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette, többrendbeli személyi szabadság megsértésének bűntette és többrendbeli kapcsolati erőszak bűntette miatt 14 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Eltiltották a gyerekneveléstől

Végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi.

Az anya felfüggesztett börtönt kapott

Szülői felügyeleti jogát a két legfiatalabb lánya vonatkozásában megszüntette. A nőt többrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette.

Fellebbezett az ügyészség

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a kiszabott szabadságvesztések indokolatlanul enyhék. A házaspár súlyosan, hosszú időn keresztül elhanyagolta gyermekeikkel szembeni kötelezettségeit. Gátlástalanul visszaéltek a kiszolgáltatott gyermekek helyzetével, s ezzel maradandó károkat okoztak a fejlődésükben. Másodfokon a Győri Ítélőtábla fog dönteni. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: illusztráció