A Pest megyei rendőrök Mogyoród térségében intettek le egy személygépkocsit, aminek 15 éves sofőrje, jogosítvány nélkül, egy korábban forgalomból kivont járművel közlekedett az M3 autópályán. Az autót egy mobiltelefonért cserébe kapta.

Annyira fiatal, hogy jogsija sem lehetne

A Gödöllői Autópálya Alosztály járőrei állítottak meg március 16-án este az M3 autópálya 19-es kilométerszelvényénél egy 15 éves fiút, aki barátja társaságában autózott. Az igazoltatáskor kiderült, a sofőrnek már csak az életkorából adódva sem lehet jogosítványa, a járgány amit vezet, ki van vonva a forgalomból. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Telefonért cserébe autó

A fiatalkorú fiú elmondta a rendőröknek, hogy napokkal azelőtt telefonját cserélte el az autóra, amivel néhanapján kocsikázni szándékozott, felelősségét nem vitatta. Az egyenruhások szabálysértési eljárást indítottak, a 15 és 17 éves fiút beültették a szolgálati gépkocsiba és hazavitték.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Vádat emeltek az apa ellen

Fél évvel ezelőtt a Kiskunhalasi Járási Ügyészség járművezetés tiltott átengedésének vétsége és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy apa ellen, aki még 2020 februárjában egy Kiskunhalas környéki településen megengedte a 10 éves lányának, hogy autót vezessen.

Be sem volt kötve

A lány biztonsági öve sem volt bekötve és az autóban ült a 11 éves bátyja is – közölték az ügyészség szerdán. Az autót az apa indította be, majd a lánya vezette önállóan mintegy 200 méteren át, eközben az apuka az „anyósülésen” ült.

Kamiont került ki

A lány biztonsági öve sem volt bekötve és vezetés közben egy parkoló kamiont is ki kellett kerülnie a gépkocsival. Az egészet végignézte a lány 11 éves bátyja is, aki a hátsó ülésen ült. A lány vezetését az apa a telefonjával felvette. A videót ide kattintva lehet megnézni.

Kiskorú veszélyeztetése

Az apa azzal, hogy az autó vezetését átengedte a koránál fogva járművezetésre alkalmatlan lány részére, amit a szintén kiskorú bátyja is látott, a nevelési kötelességeit súlyosan megszegte és veszélyeztette mindkét gyermeke testi és erkölcsi fejlődését – írta az ügyészség.

Apja átadta a volánt

2020. augusztus 2-án délután Makó belterületén, egy 53 éves apa szintén megengedte 12 éves kislányának, hogy a volán mögé üljön, míg az apa az anyósülésen foglalt helyet. Miután a gyermek felületesen ismerte a jármű működését, egy pillanat alatt beindította azt, majd az autó rögtön egy fának ütközött.

Megsérült a gyermek

A balesetben a gyermek könnyű sérüléseket szenvedett. A makói nyomozók az apát gyanúsítottként hallgatták ki, aki a cselekmény elkövetését elismerte. A férfinak kiskorú veszélyeztetése bűntett és a járművezetés tiltott átengedése vétség bűncselekmények elkövetése miatt kell felelnie.

Anyuka is átadta a volánt

Korábban arról írt a Kékvillogó.hu hírportál, hogy egy személygépkocsit vezető 13 éves gyerekre lettek figyelmesek a füzesgyarmati rendőrök tavaly, 2020. május 17-én, a Kiss Ernő utcában. Mint kiderült, a kislány édesanyja ismerősének kocsiját vezette, aki maga engedte meg a gyereknek, hogy beüljön a volán mögé. A terv az volt, hogy egészen az utca végéig vezeti majd a kamasz a kölcsönkocsit, ahol majd, forgalom híján, nyugodtan megfordulhat, anélkül, hogy baj történne. A rendőrök járművezetés tiltott átengedése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak a nő ellen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: 10 éves kislány a volánnál – Forrás: Ügyészség