Évekre rács mögé kerül a debreceni katona, aki hosszú ideig fojtogatta, megverte és a földön húzta feleségét. A 48 éves férfi és védője felmentésért, a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség pedig súlyosabb büntetés kiszabásáért fellebbezett.

Verte a feleségét

Két és fél év szabadságvesztésre ítélte a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa azt a debreceni katonát, aki éveken át verte a feleségét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Április óta őrizetben

A szerződéses katonaként szolgáló férfit még áprilisban vették őrizetbe, mert a gyanú szerint hosszú évek óta rendszeresen verte a feleségét, az azóta már nagykorúvá vált gyermekei jelenlétében is.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Táblagép volt az ürügy

Az egyik alkalommal egy eltűnt táblagép miatt esett neki. A nő segíteni akart annak megtalálásában, de a férje ordibálni kezdett, majd bántalmazta.

Őrjöngött

A férfi ezt követően a házban különféle konyhafelszerelési eszközöket tört össze és kijelentette, hogy addig fog törni-zúzni, amíg a felesége a kért tabletet oda nem adja neki.

Kezet emelt rá

Ezután feleségéhez lépett és őt a konyhában talált különféle dolgokkal, így mosogatószerrel, olajjal, kávékrémporral és kólával öntötte le. Végül az udvaron húzta a szerencsétlen asszonyt.

A lánya is sérült

A vádirat lényege szerint tettleges becsületsértés, illetve a könnyű testi sértés szintjét elérő módon bántalmazta a férfi a feleségét, és a magatartásával nem csak veszélyeztette, de ténylegesen károsan is befolyásolta a lánya erkölcsi és érzelmi fejlődését.

Klasszikus családon belüli erőszak

A nyomozó ügyészség kiskorú veszélyeztetése, testi sértés és becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszakkal, valamint személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatással is megvádolta a férfit.

Letöltendőt kapott

A bíróság két és fél év letöltendő szabadságvesztésre és három év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit, és minden olyan foglalkozástól, tevékenységtől eltiltotta, ahol 18 év alatti személlyel kapcsolatba kerülhetne.

Címlapfotó az ügyészség felvétele