Ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja a nyíregyházi ügyészség azt a férfit, aki az egyik helyi presszóban nagyon berúgott, majd gépkocsijával megpróbált beállni a társasházi lakásának udvarára.

Sör és tüske

A vádirat szerint a férfi idén június közepén, egy délután, egy helyi presszóban sört és rövid italt fogyasztott. Ezt követően gépkocsijába ült, és belvárosi lakására indult. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szemben a forgalommal

Ittassága miatt a forgalommal szemben közlekedett az utcájukban, noha az utca elején „Behajtani tilos” tábla van.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megpróbált beállni

Hazaérve nehézséget okozott neki beparkolni a társasház udvarára, amit észleltek az utca lakói, és egyikük felvételt készített.

Jöttek a rendőrök

A közelben lakók értesítették a rendőrséget is, a járőrök néhány percen belül a helyszínre érkeztek, majd előbb szondát fújattak a vádlottal, utána pedig vér-és vizeletvételre előállították a kórházba.

Volt vér az alkoholban

A férfi vérében 2,6 ezrelék alkoholkoncentráció volt a vezetéskor, amely súlyos fokú ittas állapotnak felel meg.

Csak utána ivott

A gyanúsítotti kihallgatáson a férfi tagadta, hogy ittasan vezetett, azzal védekezett, hogy kizárólag azt követően fogyasztott alkoholt, hogy a társasház udvarára beparkolt. 

És akkor lássuk a manővert

Eltiltást kérnek rá

Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság pénzbüntetésre ítélje a vádlottat és tiltsa el a közúti járművezetéstől. Vezetői engedélyét egyébként a rendőrök már a helyszínen elvették a férfitól. Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik.

A fotó az ügyészség videójából való.