A másfél éves kislányt egy budapesti járőrnek sikerült újraélesztenie. A mentők stabilizálták a kicsi állapotát, majd kórházba szállították.

Kizuhant az ablakból

A rendőrség információi szerint szerda délután kizuhant egy másfél éves kislány egy 4. kerületi panelházból.

Újpesten történt az eset

Ez is érdekelhet

Édesanyja küzdött a gyerek életéért

A rendőröket egy újpesti társasházhoz riasztották, miután egy másfél éves kislány kizuhant a második emeleti lakásából. A gyermeket megpróbálta az anyja újraéleszteni, de nem tudott rajta segíteni, a kislány légzése és keringése leállt.

Sikerült megmenteni

A helyszínre kiérkező járőrök azonnal megkezdték a kislány mentését, majd az egyiküknek sikerült is újraéleszteni a lányt, akinek az állapotát a megérkező mentősök stabilizálták. A mentést követően a mentősök kórházba szállították a kislányt.

Ez is érdekelhet

Vizsgálják az ügyet

A budapesti nyomozók vizsgálják, hogy fennáll-e kiskorú veszélyeztetésének a bűntette.

Akár egyetlen hiba is eredményezhet kiskorú veszélyeztetését

A Büntető Törvénykönyv (Btk.) részletesen leírja, hogy az a szülő, gondozó, gyám, aki súlyosan megszegi a felügyeleti kötelességét, bűntett miatt akár egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható – írja a Büntetőjog.

A gyermekeknek joguk van felnőni

A Btk. szintén kitér arra is, hogy a gyerekeknek alapvető joga, hogy megfelelő testi és szellemi fejlődésben és védelemben részesüljenek, amit elsősorban nem is a büntetőjognak, hanem annál is inkább a magánjognak és a közigazgatási jognak kéne biztosítani.

Kiemelt fotó: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke