Évek óta nem ad életjelet magáról, de hivatalosan még nem nyilváníthatták halottá Novozánszki Fannit. Pár nap múlva azonban lezárul a per, így elkezdődhet a felkavaró procedúra, ami mégis megnyugvást hozhat az évek óta gyászoló családnak.

Május 17-én végső ítélet születik

Úgy tűnik, végre van esély arra, hogy az öt éve magáról életjelet nem adó Novozánszki Fanni, egykori villalakó lányt végre halottá nyilvánítsák. A bíróság ugyanis pár nap múlva, május 17-én végső ítéletet hoz az ügyben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nyoma veszett a lánynak

Novozánszky Fanni 2017 novemberében tűnt el a budapesti, Marina parti lakásából. Az utolsó személyt, aki látta, B. Lászlót pedig egy héttel később fogták el a rendőrök, miután minden nyom hozzá vezetett. A vád szerint a lányt B. László a pénzéért megölte, és bérelt kocsijában rejtegette, majd a Dunába dobta, ahol nyoma veszett és azóta sem került elő a teste.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem tudni, hogyan végzett vele

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy az örömlányként dolgozó korábbi valóságshow-szereplőt a hirdetésben lévő számán hívta fel B. László. A férfit 2017. november 20-án fogadta a lakásán a fiatal lány a 13. kerületi Marina-parton. B. László azonban támadólag lépett fel a nővel szemben, azért, hogy megszerezze a pénzt. Fanni a helyszínen életét veszítette, a férfi máig ismeretlen módon ölte meg.

Holttest nélkül is elítélték

A tavalyi első fokon ítéletet mondó Fővárosi Ítélőtábla a gyanúsítottat holttest nélkül is életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte. A védelem fellebbezett, most pedig szerdán, május 17-én megszületik a végső döntés, és a lányt halottá tudják nyilvánítani, ami azért is fontos, hogy a család érzelmi- és racionális szempontjaiból nézve is pont kerülhet az ügy végére. 

Érzelmi síkon is fontos lenne

„Érzelmi, és jogi síkon is fontos lenne lezárni Fanni ügyét, hiszen gondoljunk bele, a család mennyire összetört egyetlen lányuk gyászában, de még el sem temethették, hiszen Fannit holttest hiányában, még csak kvázi eltűnt személyként tartják nyilván” – mondta a Borsnak a család jogi képviselője, dr. Lichy József.

Az elengedés folyamata

„Ahhoz, hogy érzelmi síkon is el tudják engedni, és megkezdődhessen az elengedés folyamata, az kell, hogy ne legyenek feltépve újra és újra a sebek. A hivatalos eljárás szerint akár már novemberben halottá tudták volna nyilvánítani a lányt, ám van egy csavar a dologban” – tette hozzá.

Ha megtenné, beismerné

Annak a személynek, aki feltehetőleg utoljára látta az eltűnt személyt, nyilatkozatot kell tennie erről. Azaz B. László, a feltételezett gyilkos, ha megtenné ezt, akkor beismerné, hogy ő ölte meg, ám azt az első pillanattól kezdve tagadja.

Lezárhatják az ügyet  

Ha az ítélőtábla kimondja másodfokon is a vádlott bűnösségét, akkor az ügy lezártnak minősül, és nem lesz akadálya beadni a kérvényt a halottá nyilvánításhoz.

Összetört az édesapa

Fanni halála a szülőket és Fanni fiútestvérét viselte meg a leginkább. Ritkán emlegetett édesapja például lelkileg teljesen összetört, és nem is biztos, hogy képes lesz személyesen részt venni a szerdai mindent eldöntő ülésen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Novozánszki Fanni. Fotó: RTL.